DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20814571,48%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
İŞTE TRAJİKOMİK TARAF!!!

İŞTE TRAJİKOMİK TARAF!!!

ABONE OL
Mart 15, 2024 13:07
İŞTE TRAJİKOMİK TARAF!!!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önceki çağlarda yada formal eğitim öncesi çağlarda yaşayan insanlar ne yapıyordu acaba? Örneğin bir hekim nasıl eğitim görüyor ve nasıl bir hekim olabiliyordu acaba. O dönemdeki bir hekimin kendisine başvuran hastasına maalesef ben formal eğitim almadım, teorik bilgimde hiç yok bu yüzden ben hasta falan tedavi edemem dediğini düşünsenize.

Yada bir fizikçi, fiziğe inanılmaz ilgi duyuyor, ve bu alanda çok ciddi de bir yeteneği var ama diploması yok. Ne yapıyordu acaba bu fizikçi?

Tüm bunların cevabını size bırakıyorum.

 Düşünün lütfen!! Ama düşünürken de eski tarihlerde yapılmış olan buluşların, meydana getirilmiş olan baş yapıtların yada inşa edilmiş olan o tarihi eserlerin günümüz teknolojisi ile dahi çözülemediğini de göz önünde bulundurun lütfen. O zaman ki şifacıların sırları hâlâ anlaşılabilmiş değil. Şifacıların o dönemdeki yaptıkları karışımların tesiri günümüz ilaçlarında bile yok.

Peki neydi bu insanları bu kadar başarılı kılan şey?

Tabi ki de formal eğitimin sınırlılıklarını yaşamıyor oluşlarıydı.

Tüm bunları söylerken Formal eğitim karşıtı bir insan olduğum anlaşılmasın. Aksine planlı programlı ama gerçekten planlı programlı yapılan formal eğitim çok daha güzel şeyler ortaya koyabilir.

Ama maalesef ki her fırsatta her söylemde yaparak yaşayarak öğrenmek diyoruz. Çocuklar keşfetsin, çocuklar öğrenmeyi öğrensin, çocuklar yaratıcı olsun, çocuklar yenilikçi düşünsün diyoruz ama ne abestir ki buna fırsat vermiyoruz. Aksine çocuklarımızı daha doğumdan itibaren bir yarışın içine atıyoruz. Sürekli bir kıyaslama, sürekli bir eleştiri, sürekli bir beklenti. Falanca bunu yaptı şunu yaptı sen neden onun gibi değilsin.

Çocukların baskın zeka türünü, yetenek alanını hiç umursamıyoruz. Bu çocuğun kulvarı farklı. Bu çocuk çok iyi bir yüzücü, yüzme yeteneğine sahip, yüzmeyi seviyor. Sen bu çocuktan 100 metre koşusunda 1. olmasını bekleme…

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.