DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20422686,10%
Kayseri
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
DİN HİZMETLERİ UZMANI BAKTIR “ÜÇ AYLAR RAMAZANIN HABERCİSİDİR”

DİN HİZMETLERİ UZMANI BAKTIR “ÜÇ AYLAR RAMAZANIN HABERCİSİDİR”

ABONE OL
Şubat 2, 2024 22:45
DİN HİZMETLERİ UZMANI BAKTIR “ÜÇ AYLAR RAMAZANIN HABERCİSİDİR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazanın gelişinin habercisi olan 3 aylar’da Peygamber efendimiz (s.a.v) Allahım bana Recebi ve Şabanı bana mübarek eyle beni Ramazana ulaştır diye dua etmiştir. Bu sayede recep ayının ilk cuma gecesi Regaip gecesi, 27. gecesi ise Miraç kandili olarak adlandırılmıştır.

Müslümanların hayatında önemli bir yer eden üç aylar’dan bahseden Abdullah Baktır, “Recep ayının ilk cuma gecesi, Regaip gecesi, 27.Gecesi’de Miraç gecesidir. Şaban ayının 15.Gecesi Berat gecesi Ramazanın 27.geceside mübarek Kadir gecesidir Ramazandan sonra en sevaplı oruç Recep ve Şaban aylarında tutulan oruçtur Şaban ayı peygamber efendimiz(s.a.v.) Ramazandan sonra çok oruç tuttuğu aydır” diye konuştu.

Şaban,Recep ve Ramazan aylarının müslüman’lık için çok önemli olduğunu vurgulayan Baktır,”Kur’an-ı Kerim’in indiği ve oruç ibadetinin tahsis edildiği ay olan Ramazan ayının’da bu aylar arasında olması 3 ayları diğer aylardan farklı kılmıştır. Bu aylarda müslüman kendisine çeki düzen vermeli geçmişin bir muhasebesini yaparak geleceğe daha gayretli olarak yönelmelidir. Kötülükleri ve kötü alışkanlıkları azaltarak iyiliklerini çoğaltmalı imkanları ölçüsünde yoksulları koruyup gözetmelidir. Böyle yaptığı taktirde bu kutlu ayları değerlendirmiş ve bu ayların feyzinden, bereketinden, maneviyatından istifade etmiş olur” şeklinde açıklamalarda bulundu.

3 Aylar kameri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu aylar başladığında peygamber(s.a.v) efendimiz Allahım bana Recebi ve Şabanı bana mübarek eyle beni Ramazana ulaştır diye dua etmiştir. Müslümanların manevi hayatında bu ayların seçkin bir yeri vardır çünkü bu aylar mübarek gecelerle doludur.  Şaban ayında peygamber(s.a.v.) efendimizin çok oruç tutmasının sebebini soran Üsame (r.a.) peygamber(s.a.v.) efendimiz ”Şaban, Recep ile Ramazan arasında insanların kendisinden gafil oldukları bir aydır halbuki o içerisinde amellerin Allaha sunulduğu bir aydır bende oruçlu olduğum halde amellerimin Allaha arz olunmasını isterim işte o yüzden bu ayda çok oruç tutuyorum.” buyurmuştur 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.