DOLAR 32,3643 -0.37%
EURO 34,7609 -0.25%
ALTIN 2.392,37-1,24
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
EVSEN; ”2 BÜYÜK DEPREM BEKLİYORUZ ”

EVSEN; ”2 BÜYÜK DEPREM BEKLİYORUZ ”

ABONE OL
Nisan 19, 2024 17:49
EVSEN; ”2 BÜYÜK DEPREM BEKLİYORUZ ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen,Kayseri’de 38 data TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Duygu Uludaşdemir’in konuğu oldu.

İşin İçinden Programında önemli açıklamalarda bulunan Evsen ,Türkiye’de 4 ana fay hattı var.Dün gerçekleşen depremler Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın bir kolu üzerinde gerçekleşti.7 ve üzerinde onlarca deprem yaşadık.Bu fay üzerinde 2 noktada büyük deprem beklentisi var.İstanbul bunların birisi. Tokat Niksar tarafında 5.7 depremi asıl deprem bu.Kalanlar artçı oluyor. Kayseri de bu depremden etkilenmesi söz konusu değil.Kayseri’de 6.5 şiddetinde deprem beklenebilir’’,dedi.

Yapı stoğunun çoğunun depreme dayanıklı olmadığını ifade eden Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen,programdaki sorulara verdiği cevaplarda Kayseri’ye yönelik depremle ilgili açıklamalarda bulundu.Evsen,Tokat depreminin Kayseri ili alakası yok.2 deprem arasında çok büyük farklar va. 6 Şubat depremleri sonrası kıta kayması oldu, Mart ayında 10 kadar deprem daha yaşadık.Kayseri de 6.2 şiddetinde eski tarihlerde deprem olmuş.Tokat’da da 1940’lı yıllarda oldu ve binlerce vatandaşımız can verdi.İlçe ve il merkezinde Yahyalı,İncesu,Melikgazi,Yeşilhisar ,Kocasinan ,Talas İlçelerinde aktif fay hatları var.Bu faylar harekete geçtiğinde çok insanımzın kaybına sebep olabilir.Türkiye bir deprem ülkesi.Hiç deprem olmayacak dediğimiz illerde bile küçük deprem oluyor.Ülkemizde bir çok yerde aktif fay zonları var.Kocaeli ve Bolu’dan devam eden Doğu’ya giden önemli anafay zonumuz var.Afrika ve Arap Plakaları Anadolu’yu sıkıştırıyor.Kuzey Anadolu fayımız bu sıkıştırma sonucu diğer faylar kırıyor.Bu sayede deprem şiddeti büyüyor.Son günlerde 6 Şubat 2023 depremleri sonrası irili ufaklı binlerce deprem oldu.1999 da 17 Ağustos Gölcük de bunu yaşadık.İstanbul’un doğu ve batısı fay olarak kırılmış durumda.Tekirdağ da da 1912 de 7.2 şiddetinde olmuş.Bazı hocalarımıza göre Kuzey Marmara veya orta Marmara fayı kırılabilir’’ diye konuştu.

EVSEN, SON BÜYÜK DEPREMLER SONRASI KAYSERİ’DE BELEDİYELER VEYA DAİRE BAŞKANLIĞI NE YAPIYOR , ÇALIŞMALARINI BİLMİYORUZ

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen,programda,”Son depremler sonrası yerel yönetici, belediye yada kamu idarecisi kendilerine çalışmak için başvuru yaptı mı ile ilgili soruya da Kayseri de belediyelelerin depremle ilgili bir çalışma yapıp yapmadığını bilmiyoruz.Açıklamıyorlar veya yapılıyor mu onuda bilmiyoruz”, dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.