DOLAR 32,4958 -0.04%
EURO 34,8234 -0.52%
ALTIN 2.441,310,22
BITCOIN 2077883-0,81%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Vücut Dostu Omega 3

Vücut Dostu Omega 3

ABONE OL
Mayıs 6, 2023 09:22
Vücut Dostu Omega 3
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Omega 3 yağ asitleri,benzersiz sağlık faydalarıyla dolu olduğunu ifade eden Diyetisyen Mehmet Emre KAHRAMAN düzenli olarak tüketilmesinin vücut için son derece faydalı olduğunu söyledi.
Öncelikle, omega 3 yağ asitleri vücudumuz için son derece faydalıdır. Balık yağı, keten tohumu yağı, ceviz, chia tohumu gibi gıdalarda bulunur. Omega 3’ün vücutta birçok fonksiyonu vardır, özellikle kalp sağlığı, beyin fonksiyonları, bağışıklık sistemi, iltihaplanma gibi alanlarda etkilidir.
Diyetisyen Mehmet Emre Kahraman, omega 3 alımı için özellikle balık tüketiminin önemli olduğunu vurguluyor. Haftada en az 2 kez balık tüketmek, vücudun omega 3 ihtiyacını karşılamak için yeterlidir. Ancak balık tüketmeyenler içinse takviye ürünler de tercih edilebilir.
Ayrıca, omega 3 alımı kadar omega 6 alımı da önemlidir. Omega 6 yağ asitleri de vücudumuz için gerekli olsa da, fazla alınması iltihaplanma gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle, omega 3 ve omega 6 dengesini sağlamak önemlidir. Diyetisyen Mehmet Emre Kahraman, bu dengenin sağlanması için rafine edilmemiş doğal yağlar tüketilmesini öneriyor.
Vücudumuzda eksiklikler fazlaysa omega 3 alımı için takviye ürünlerin kullanılması gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Mehmet Emre KAHRAMAN güvenilir ve kaliteli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini ve kaliteli bir omega 3 takviyesi, doğru dozajda ve uygun formda kullanıldığında vücut için faydalı olacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.