DOLAR 32,3483 0.29%
EURO 35,1390 -0.02%
ALTIN 2.307,641,34
BITCOIN 22861482,59%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
VATAN HAİNİ KİMDİR?

VATAN HAİNİ KİMDİR?

ABONE OL
Aralık 3, 2022 19:56
VATAN HAİNİ KİMDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatan hainliği ya da vatana ihanet nedir?

Önce bunun bir tanımı yapmak gerekmez mi? Vatan hainliği veya vatana ihanet = Devletin egemenliğini ortadan kaldırmaya, devleti yıkmaya yönelik bilerek atılan adımlardır, Ülkeye düşmanlık besleyenler ile gizliden gizliye işbirliği içinde bulunmak! Devletin zayıflatacak hal ve hareketlerde bulunmak da sonuç olarak, vatana ihanetin emareleridir. Öyle ise Vatana İhanet edenler kimlerdir?

1- Yanlışa yanlış demeyerek, yanlışın devamına bir yerde katkıda bulunan, sorgusuz bir şeklide akli melekelerine önem vermeyip, körü körüne biat etmek, kötü gidişatın devamına katkı sağlar ki, uzun vadede devletin geri gitmesine sebebiyet verir ki, neticesi ihanetin sonucunu doğurur!

2- Yalan söylemeyi, küfür etmeyi alışkanlık haline getirip, yalancılığın, küfürün topluma yayılmasında katkı bulunmak da ihanettir. Toplumun genelinde oluşacak yalancılık düzeni uzun zamanda devletin inandırıcılığını gücünü kaybetmesine neden olacağından ihanetin gizli bir emaresidir!

3- Her alanda, aldığı görevi yerine getiremediğini farkettiğinde görevi bırakmayı gururuna yedirememektir, ihanet!

4- Medeniyetten uzaklaşmaktır ihanet!

5- Kul hakkı Yemektir ihanet!

6- Adamına göre muamele etmektir ihanet,

7- Bölücülüğü ayyuka çıkmış kişi ya da kişilerle gizli ya da açık bir şekilde onlarla işbirliği içinde olmaktır ihanet!

8- Adaleti Savunmamaktır, Eğitimi, eğitimin kalitesini yok etmek, merdiven altında iş yapmak, devletten vergi kaçırmaktır ihanet!

9- En yakınının yanlışına yanlış diyememek, düşmanının doğrusuna doğru diyememektir ihanet!

10- İnsanın yaratılışından gelen, kendi tercihi olmayan rengi, cinsi, ırkı, dini, meshebi gibi durumu nedeni ile horgörmek, dışlamak, ayrım yapmaktır ihanet!

11- Tarihi yanlış okumak, gelecek kuşaklara yanlış aksettirmektir ihanet!

12- Kur’anın ilk emri Oku; peygamberimizin ‘’ilim Çin’de de olsa git al’’ hadisini, Atatürk’ün Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’’ sözünü hiçe sayıp, bilimi saf dışı etmektir ihanetin daniskası!

13- Kişiye saygı duymamak da uzun vadede ihanetin içinde yer alır. Kısaca İhanet, sadece bilerek ve isteyerek ülke aleyhine çalışmak değildir. Bilerek ve isteyerek gücü ve bilgisi yeterli olduğu halde ülke menfaatine hizmet hizmet etmemek de bir ihanettir.

Evet, bu ve benzeri hal ve hareketlerdir ihanet! Bunları onlarca, yüzlerce çoğaltabiliriz. İşte, bu ve benzeri hareketler; belir bir süre sonunda, bazen kısa vadede, bazen uzun vadede, toplumsal barışın, toplumsal huzurun bozulmasına neden olacaktır. Ortaya çıkacak huzursuzluğun yoğunluğu kaosa, açlığa, sefalete, sonuçta bağımsızlığın zayıflayacağı, güçlünün güdümüne razı olacak sonuçları kabullenmeye zorlar ki, başlangıçta münferit gözüken benzeri eylemler uzun zamanda beka sorununu gündeme getirir ki, bu ihanetin daniskasını oluşturmuş olur ki, nihai aşamasında son pişmanlık çare etmeyecektir artık! Lütfen, önce vatan diyelim! Unutmayalım ki, Vatan tehlikede olursa, mutluluğumuz geçicidir, Vatan sağlam temeller üzerinde ise üzüntümüz geçicidir.

Saygı ile…

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.