DOLAR 32,4978 0.12%
EURO 35,0874 0.49%
ALTIN 2.442,520,17
BITCOIN 2033664-1,96%
Kayseri
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Kayseri Şubesi 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Gününü Coşkuyla Kutladı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin en güçlü ve öncü STK’sı olarak bilinen Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği bu hafta genel merkez düzeyinde ve 72 ildeki şube ve temsilciliklerinde 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar gününü coşkuyla kutladı. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Kayseri Şubesi’ de üye ve meslektaşlarının katılımıyla birlik ve beraberlik içinde yaptıkları kutlamada Psikolojik Danışmanların hep birlikte güçlü oldukları mesajını verdiler.
Şube Başkanı Yasemin ÇANDIR “Bu haftanın tüm Türkiye’de büyük bir birlik ve beraberlik içinde Psikolojik Danışmanların Ulusal Psikolojik Danışmanlar günü kutlamalarına sahne olduğunu, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Kayseri Şubesi olarak, Kayseri’de görev yapan üye ve meslektaşlarının katılımı ile çok güzel bir gün geçirdiklerini, psikolojik danışmanlar gününü toplumda psikolojik danışmanlık mesleğine ilişkin farkındalığın artması adına çok önemsediklerini belirterek güçlü ve güzel bir aile oldukları belirtti.
Psikolojik Danışmanların ruh sağlığı alanının en önemli paydaşlarından biri olduğunu, psikolojik danışma yapma yetkisiyle mezun olduklarını ve lisans düzeyinde bu konuda uygulamalı eğitim alan süpervizyonlarla geliştirilen tek branş olduklarını bunun toplum tarafından çok bilinmediğini ifade etti. Ayrıca okullarda Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerini sunan personelin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü mezunu ise psikolojik danışman, alan dışı ise sadece rehber öğretmen unvanını kullanabileceğinin altını çizerek, eğitim koçluğu vb gibi uygulamaların öğrencilere verdiği zarardan bahsederek, bir haftalık kurslarla kaç soru çözdün yaklaşımı ve internetten indirilen soru çizelgeleri ile öğrencilerin ve velilerin maddi ve manevi olarak sömürüldüğünü, bu yaklaşımların motivasyon ve öğrenme alışkanlıklarının gelişmesine hiçbir katkı sağlamadığını söyleyerek, öğrenci koçluğu sözünün ticari kaygılarla velilere sunulduğu kurumlardan uzak durulması gerektiğini belirtti. Sınav kaygısı, motivasyon, öğrenme alışkanlıklarının oluşturulması, kariyer danışmanlığı gibi uygulamalar uzmanlık gerektirir ve bu konuda uzman olan meslek grubu psikolojik danışmanlardır, velilerimiz bir kurumun kalitesini psikolojik danışmanlarla çalışılıp çalışılmadığına bakarak anlayabilirler diye ekledi.Psikolojik danışmanlarapandemi sonrası okullara dönüşte ve yaşanan afetler sonrası çok görev düştüğünü ve bu konuda psikolojik danışmanlarca çok değerli çalışmaların Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği koordinasyonunda ve akademik desteği ile gerçekleştirildiğini belirtti. Tüm Psikolojik Danışmanların 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Gününü kutlayarak ve iyi ki psikolojik danışmanım bu bir meslek değil aşktır “ diyerek sözlerini tamamladı.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.