DOLAR 32,4992 -0.02%
EURO 34,8353 -0.49%
ALTIN 2.441,070,22
BITCOIN 2074413-1,23%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
TMMOB’dan ‘Kayseri Deprem Raporu’

TMMOB’dan ‘Kayseri Deprem Raporu’

ABONE OL
Mart 15, 2023 17:36
TMMOB’dan ‘Kayseri Deprem Raporu’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA) – Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Depremin yıkıcı etkisi karşısında topyekûn mücadele etmenin önemli olduğu vurgulandı. Yazılı açıklamada, “10 bini aşkın mühendis, mimar ve şehir plancısı üyemizle ve bu üyelerimizin bağlı olduğu 14 meslek odasıyla arama ve kurtarma çalışmalarına katılım sağlanmasından, yardım malzemelerinin toplanmasına ve sonrasında hasar tespit çalışmalarına kadar tüm afet yönetim süreçlerinde işbirliği içerisinde olmaya gayret gösterdik” ifadelerine yer verildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Deprem Raporu yayımlandı ve Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkıcı depremde yapılan faaliyetler açıklandı. Depremlerin hemen ardından, TMMOB Kayseri İl Koordinasyon Kurulu ‘’Acil Dayanışma Çağrısı’’ gündemiyle toplandığının anımsatıldığı açıklamada, ilk olarak deprem bölgesi için gerekli olan, güvenli barınma, ilaç, giyecek, gıda, ısınma gibi acil ihtiyaçların karşılanması çalışması yürütüldüğü aktarıldı.

‘DEPREM ANINDA ASANSÖR KULLANIMI KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRME YAPILDI’

Deprem anında vatandaşlara asansör kullanımıyla ilgili bilgiler verildiğinin de belirtildiği açıklamada, “Kayseri ilimiz, yaşanan depremlerden çok etkilenmiştir. Bu nedenle büyük tehlike oluşturan asansörlerin deprem anında kullanımıyla alakalı, Valiliğimizin bilgisi dahilinde, Belediyelerimizi ve basın kuruluşları aracılığıyla da kamuoyunu bilgilendirmek adına gerekli çalışmalar yapılmıştır. Makina Mühendisleri Odasına bağlı teknik personellerimiz, vatandaşlardan gelen talepler üzerine asansörlerin kontrollerini ücretsiz bir şekilde tamamlanmıştır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu hasar tespit çalışmalarına gerekli teknik ve altyapı desteği birliğimiz tarafından verilmiştir. TMMOB Afet Koordinasyon Grubu oluşturulmuş olup, İl Koordinasyon Kurulları üzerinden ihtiyaç malzemelerinin bölgelere ulaştırılması sağlanmaktadır. Deprem sonrasında TMMOB Kayseri İKK olarak acil dayanışma çağrısı başlatmış olup, üyelerimizden gelen yardım malzemelerini afet bölgesine ulaştırma çalışmaları da sürekli bir şekilde yapılmaktadır” denildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.