DOLAR 32,3452 -0.05%
EURO 34,8576 0.16%
ALTIN 2.380,98-0,64
BITCOIN 19958624,49%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

Sindelhöyük de Hilal Ceviz bahçesi

Kayseri de Develi ilçesi Sindelhöyük Mahallesinde 6 dekarlık bir alanda ceviz bahçesi tesis edildi

ABONE OL
Eylül 25, 2022 01:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bahçede , Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Teknik Koordinatör Özkan Altun ve Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Araştırmacı Ziraat Yüksek Mühendisi Hacı Osman Özatar ‘ ın katılımıyla, Kahramanmaraş Bölgesi Ceviz Seleksiyon Islahı çalışmaları sonucunda tescil edilen ve homogamik çiçek özelliğiyle tozlayıcı çeşide ihtiyaç duymayan, verim, kalite ve açık iç rengiyle dikkat çeken, yağ oranı % 75 civarında olan ve 19/03/2021 tarihinde ilgili Enstitü Müdürlüğü’nce tescil edilen hilal ceviz çeşidi kullanıldı.
Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada , ”Mezkur bahçe; İl Müdürümüz Mustafa Şahin, İl Müdür Yardımcımız Ayhan Temiz, Koordinasyon ve Tarımsal Şube Müdürü Funda Kılıç Güney , Develi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat , Koordinasyon ve Tarımsal Şube Müdürlüğü ile Develi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ve çiftçilerimizin katılımı ile ziyaret edildi. İl Müdürümüz Mustafa Şahin, hemen her alanda olduğu gibi meyvecilik sektöründe de Kayseri’ nin ülkemizin en önemli meyvecilik merkezine dönüşmesi için, Araştırma Enstitü Müdürlükleri ile yapılacak işbirliklerinin artırılması gerekliliğini vurgulayarak, çiftçimize bereket temennisi ile ziyaretlerini tamamladı”, denildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.