DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Kayseri
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
OTO SATIŞI GALERİCİNİN İŞİ

OTO SATIŞI GALERİCİNİN İŞİ

KAYSERİ (1HA - ÖZEL HABER) - Kayseri Motorlu Araçlar Alım Satımı Derneği (MAAS-DER) Üyesi Ata Yücel, ikinci el araç alım satımını sadece galericilerin yapması gerektiğini dile getirdi. Kendilerinin kayıt altında ve vergi mükellefi olduklarına dikkat çeken Yücel, bu sayede mağduriyetlerin de önüne geçilebileceğini dile getirdi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 10:28
OTO SATIŞI GALERİCİNİN İŞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde birçok kişi, ticari bir kaydı olmadan geçimini araç alıp satarak sağlamaya çalışıyor. Bu durum, devleti vergi kaybına uğratırken, alıcı kişiler açısından da mağduriyetler ortaya çıkarıyor. MAAS-DER Üyesi Ata Yücel, bazı kişi veya kuruluşların gerekli yükümlülükleri yerine getirmeden bu işle uğraştığını söyledi. Yücel, “Bizler vergisini ödeyen, istihdam yaratan bir meslek grubuyuz. Fakat benim yıllardır en çok üzüldüğüm, sıkıntı çektiğim şöyle bir konu var. Birçok meslek erbabının ikinci işi, maalesef otomobil alıp satmak olmuş. İnsanlar vergi ödemeden, kayıt altına girmeden oto alım satımı yapmaktadır. Bunun önüne geçmek için devletimiz bir mesleki yeterlilik belgesi çıkardı. Bundan sonra ikinci el ticaretinin sadece oto alım satım mesleğini yapan esnafların yapmasını rica ediyorum” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.