DOLAR 32,3460 -0.07%
EURO 34,8666 0.16%
ALTIN 2.391,85-0,19
BITCOIN 19941174,22%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X

Öksüt Madencilik’te gerginlik devam ediyor

ÇİFTAY’DAN İŞÇİLERE ‘NİSAN’ OYUNU İDDİASI Öksüt Madencilik’te taşeron firma Çiftay İnşaat Taahhüt ve Tic. A.Ş.’nin işçilerin beklediği zam oranını yapmaması sonrasında başlayan gerginlik sürüyor. Eylem sonrasında Çiftay firması ile anlaşan işçiler işbaşı yapmıştı ancak işçilerin üzerinde anlaşma sağlanan oranda ücret alamadığı iddia edildi. Firma yetkililerinin işçilere, üzerinde anlaşılan ücreti bu aydan itibaren değil, Nisan ayından itibaren hesaplara yatırılacağını ifade ettiği ileri sürüldü.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 17:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Develi ilçesinde en önemli istihdam kaynağı olan Öksüt Madencilik’te işçiler ve taşeron firma Çiftay İnşaat Taahhüt ve Tic. A.Ş. arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Hafta içinde en düşük 2760TL maaş alan içiler, yapılan göstermelik maaş artışı sonrasında eylem yaptı. Yaklaşık 500 işçinin katıldığı ve ilçe meydanına kadar yaptığı yürüyüş etkisini gösterdi. İlçenin önde gelen isimleri, işçiler ve Çiftay inşaat yetkilileri ile yapılan görüşmede yüzde 43 oranında zam artışı yapılması yönünde karara varıldı.
İşçiler yapılan bu anlaşma sonrasında yeniden işbaşı yaptı ancak maaş günü hesaplarına baktıklarında yüzde 43 yerine yüzde 26 oranında zam yapıldığını gördüler. Sabah madende yeniden Çiftay İnşaat yetkilileri ile görüşen işçilerin firma yetililerinden üzerinde anlaşma sağlanan yüzde 43’lik oranın Nisan ayında hesaplara yansıtılacağını öğrendiği ileri sürüldü.
Çiftay İnşaat yetkililerinin iddia edildiği gibi ‘Nisan’ oyunu oynadığı takdirde hem işçilerin hem de ilçenin önde gelen isimlerinin akıllarıyla dalga geçtiği yorumları yapıldı. İlçenin önde gelen isimlerinin devreye girdiği, binlerce insanın ekmeğini ilgilendiren, Develi ilçesinin ekonomisini büyük ölçüde etkileyecek olan bir konuda Çiftay İnşaat yetkililerinin iki aylık bir oyun oynadığı iddiası büyük tepki çekti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.