DOLAR 32,2782 -0.2%
EURO 34,8263 -0.11%
ALTIN 2.395,370,09
BITCOIN 20652720,69%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

KOSGEB Hibesi başarılı bir iş kadını yaptı

2004 yılından itibaren bulgur ve yarma üretiyor. İş kadını kimliğiyle ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için çabalıyor ve her fırsattan faydalanmaya çalışıyor.Hikayesini kendisinden dinleyelim: - Eşim babasıyla birlikte değirmencilik yapıyordu.Ben de gelip gittikçe iş hakkında bilgiler alıyor neden benim de bir işim olmasın diye düşünüyordum.Bulgur işine girmeden önce kendi çapımda ev işi örgü yaparak aile bütçemize katkıda bulunmaya çalışıyordum. Merhum kayınpederimin teşviki ve desteğinden,eşimin de bana her konuda yardımcı olmasından kuvvet alarak bulgur ve yarma üretimi için iş yeri açma girişimlerimizi hazlandırdık. 2004 yılında mevcut makinalarla işimizi kurduk. 2000 bin metrekarelik alanda odun ateşiyle bakır kazanlarda ve sağlık ortamda buğdaylar elenip,yıkanıp kaynatılmakta ve bulgur yapılmaktadır.Bir sezon boyunca Temmuz-Ekim döneminde ortalama 40 ton buğday işlenerek 35 ton bulgur elde edilmektedir. Bunun yanında 10 ton yarma yapılıp satılmaktadır. - Üç ayda bir 10 günlüğüne Kayseri Yöresel ürünler fuarına katılıyorum ve kendi üretimimiz olan bulgur,fasulye,biber,nohut gibi ürünlerden yaklaşık 15 bin liralık satıyorum.Sarıoğlan ve çevresindeki köyler ve ilçeler benim doğal müşterim halindedir. Müşterilerimizle olan iyi diyaloglarımız,ürün hazırlarken ve satarken anlayışlı davranmamız ve güleryüzlü oluşumuz sebebiyle müşteri potansiyelimizi her geçen gün artırıyoruz.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 10:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HANİFE BAYKAL

2004 yılından itibaren bulgur ve yarma üretiyor. İş kadını kimliğiyle ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için çabalıyor ve her fırsattan faydalanmaya çalışıyor.Hikayesini kendisinden dinleyelim:
– Eşim babasıyla birlikte değirmencilik yapıyordu.Ben de gelip gittikçe iş hakkında bilgiler alıyor neden benim de bir işim olmasın diye düşünüyordum.Bulgur işine girmeden önce kendi çapımda ev işi örgü yaparak aile bütçemize katkıda bulunmaya çalışıyordum. Merhum kayınpederimin teşviki ve desteğinden,eşimin de bana her konuda yardımcı olmasından kuvvet alarak bulgur ve yarma üretimi için iş yeri açma girişimlerimizi hazlandırdık. 2004 yılında mevcut makinalarla işimizi kurduk.Bulgur-yarma üreterek,pul biber ve toz biber çekerek,selektörümüzde arpa ve buğday eleyerek ve kırma yaparak hizmet vermeye çalışıyoruz.2011 yılında Kosgeb’e yazıldım,kurslarına gittim,seminerlerine katıldım. Kosgeb 10 lira büro donanımı için 30 bin lira da makine donanımı için hibe verdi. Üzerini de biz tamamladık ve işyerimizi çalışır hale getirdik.
2000 bin metrekarelik alanda odun ateşiyle bakır kazanlarda ve sağlık ortamda buğdaylar elenip,yıkanıp kaynatılmakta ve bulgur yapılmaktadır.Bir sezon boyunca Temmuz-Ekim döneminde ortalama 40 ton buğday işlenerek  35 ton bulgur elde edilmektedir. Bunun yanında 10 ton yarma yapılıp satılmaktadır. Çiftlikliler ve civar köylerden getirilen buğday ile de vatandaşa ait olmak üzere 5 ton civarında bulgur üretilmektedir. Yıllık 2000 ton arpa kırdırılmakta,750 ton tohumluk arpa ve buğday elenmektedir.7500 kg civarında toz biber ve pul biber çekilmektedir. Sezon boyunca 7 kişi istihdam edilmekte, 7 eve geçim kapısı olmaktadır değirmen.İş bağlantılarını ve çevreyle olan ilişkilerini sorduk Hanife’ye:
– Üç ayda bir 10 günlüğüne Kayseri Yöresel ürünler fuarına katılıyorum  ve kendi üretimimiz olan bulgur,fasulye,biber,nohut gibi ürünlerden yaklaşık 15 bin liralık satıyorum.Sarıoğlan ve çevresindeki köyler ve ilçeler benim doğal müşterim halindedir. Müşterilerimizle olan iyi diyaloglarımız,ürün hazırlarken ve satarken anlayışlı davranmamız ve güleryüzlü oluşumuz sebebiyle müşteri potansiyelimizi her geçen gün artırıyoruz. Müşteri memnuniyeti ile iş hacmimizde önemli gelişmeler yaşıyoruz.2011 yılında Kosgeb’den aldığım hibe ile mevcudun aüzerine ekleyerek makine ve teçhizatımızı artırdık.Bugün itibarıyla makina ve techizata 150 bin lira  yatırım yaptık diyebilirim.
Hanife BAYKAL’ın şahsında iyi ve güzel örneklerin artmasını,kadınlarımızın üretimin içinde yer alma sayılarının çoğalmasını temenni ediyoruz.  İşyerinde yaptığımız gözlemler sonucunda kadın eli değen yerin derli toplu ve düzenli olduğunu da görüyoruz. Hanife BAYKAL’a hayırlı işler,bereketli ve bol kazançlar diliyoruz. Ürünlerle ilgili bilgi almak isteyenler 0536.7337620 numaralı telefonu arayabilirler.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.