DOLAR 32,5692 0.3%
EURO 34,9777 0.47%
ALTIN 2.443,190,20
BITCOIN %
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZ SPORU

Kış aylarında en çok yapılan ve yapmak istenen spor, Kayak. Kayak nedir, nasıl yapılır, faydaları, teknikleri ve kuralı nedir diye düşündünüz mü?

ABONE OL
Eylül 24, 2022 18:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayak sporu; Kar ve buz üzerinde kayarak yol almak için ayaklara takılan uzun ve yassı satıhlı, ön uçları hafif yukarı ve arkaya kıvrık bir alet olan “Kayak” ile yapılan spor dalının adıdır. Kayak sporunu yapmak için; Kayak, Eldiven, Kask, Gözlük, Rahat hareket edilebilecek ve sıcak tutacak kıyafet, Dizlik gibi malzemeler kullanılır.. Kayak sporu yaparken bir çok teknikler vardır. Bu teknikler 1.Telemark 2.Monoski 3.Snowboard 4.Carving 5.Kar Bisikleti 6.Kızak 7.Free Style 8.Boardercross 9.HalfPipe 10.Kar Raftingi Kayak sporunun bir çok faydaları da vardır. Kayak sporunun faydaları; Koordinasyonu geliştirir. Dengeyi geliştirir. Kişiye Çeviklik kazandırır. Kardiyovasküler gelişim sağlar. Aerobik kapasiteyi geliştirir. Kemikleri güçlendirir. Hemen hemen tüm vücut, hareketlere dahil olduğu için tüm vücut kaslarını çalıştırır. Kendine güven hissini geliştirir. Motivasyonu yükseltir. Mental gelişim sağlar. Sosyalleşme sağlar. Kayak Sporu Yapmanın 10 Altın Kuralı 1 – Diğer kayakçılara dikkat edilmesi: Diğer kayakçılara tehlike oluşturmayacak şekilde davranılmalıdır. 2- Hız ve kayakların kontrolü: Hız, kişisel beceri ve şartlara uyumlu olmalıdır. 3- Kayak yolunun seçimi: Kayakçı öndekilere tehlike yaratmayacak şekilde pisti kullanmalıdır. 4- Geçiş (birini geçme): Bir kayakçıyı geçerken ona da rahat hareket edebileceği bir alan bırakılmalıdır. 5- Durmak ve hareket etmek: Kayakçı durduktan sonra tekrar kayacaksa yukarıdan birinin gelip gelmediğini kontrol etmelidir. 6- Duruş: Zorunlu olmadıkça dar alan, geçiş ve görüntünün sınırlı olduğu yerlerde durulmamalıdır. 7- Tırmanma veya iniş: Yamaca tırmanan yaya kayakçılar, kesinlikle kayak pistinin dışını kullanmalıdırlar. 8- İşaretlere dikkat: Kayakçı pistlerdeki uyarı, yönlendirme ve sinyallere dikkat etmek ve uymak zorundadır. 9- Yardım zorunluluğu: Her kayakçı kaza anında kazazedeye yardım etmek zorundadır. 10- Kimlik bildirme zorunluluğu: Herkes kayak yaptığı sürece yanında kimlik bulundurmalıdır.

Veysel Çam-www.ceoekonomisi.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.