DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
KAYSERİ’DE SİNEKKUŞU MU GÖRÜLDÜ ?

KAYSERİ’DE SİNEKKUŞU MU GÖRÜLDÜ ?

ABONE OL
Temmuz 15, 2023 09:59
KAYSERİ’DE SİNEKKUŞU MU GÖRÜLDÜ ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri İncesu Saraycık Mahallesi’nde bir vatandaş tarafından sabah bahçesinde çiçeklerden nektar alan sinek kuşuna benzeyen uzun gagalı bir kuş cep telefonu ile kameraya yansıdı .Türkiye de yaşamıyorlar diye bilinen sinek kuşu tropik bölgelerde, Amerika ve Kanada gibi yerlerde yaşıyorlar.

Sinek kuşu, kolibri ailesinden gelen bir kuş türüdür. Son derece küçük tüyleri bulunmaktadır. En özel yapısı ise havada asılı bir şekilde durmasıdır. Aşırı hızlı bir şekilde kanat çırpmaktadır. Bundan dolayı da dikkat çeken kuşlar arasındadır. Sinek kuşunun diğer bir özelliği ise geriye doğru uçmasıdır. Bu birçok kuş türünün yapamadığı bir özelliktir. İnce bir gaga yapısına sahiptir. Bundan dolayı sıklıkla bitki nektarından beslenir.

Sinek kuşları dik bir şekilde beslenmektedir. Dünyada en bilinen ve en küçük olan sinek kuşu ise Karayip Adalarında yaşamaktadır. Adı ise arı sinek kuşudur. Arı sinek kuşunun ağırlığı ise 1,8 gr olarak bilinmektedir. Ancak standart bir sinek kuşunun ağırlığı 3 grama kadar vara bilmektedir. Boyaları en fazla on bir santim olmaktadır. Fakat sinek kuşları arasında dev sinek kuşu olarak bilinen bir türde vardır. Bu tür ise 20 grama kadar ağırlığa sahip olabilmektedir.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.