DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2057810-0,95%
Kayseri
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kayseri’de moto kuryeler sıkıntılarını anlattı

KAYSERİ, (BGC) – Kayseri’de bir araya gelen moto kuryeler sektörde yaşadıklarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Moto kurye Ömer Ezmiş, ‘’Aslında bugün çok daha kalabalık olmak istiyorduk ama bazı arkadaşlarımız iş kaygısı olduğu için buraya gelemediler’’ dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de bir araya gelen moto kuryeler sektörde yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Moto kuryelerin çoğu iş kaygısı yaşamaları sebebiyle basın açıklamasına katılmadı. Sektörde yaşanılan sıkıntıları anlatan moto kurye Ömer Ezmiş, “Bizler Kayseri’de arkadaşlarla birlikte çeşitli yerlerde kuryelik yapıyoruz. Günlük hayatta en çok karşılaştığımız sorunlardan birisi 30 dakika içinde siparişi teslim etmemiz gerekiyor. Teslimat adresleri çok uzak olduğu zaman bu durum bizim için çok sorun oluyor. Paketin hazırlanması geciktiği zaman birde bölge uzak olduğunda hızlı gitmek zorunda kalıyoruz ve trafik kurallarını ihlal etmek zorunda kalıyoruz. Şu an en önemli sorunumuz bu. İşyerlerinin çalışma saatleri düzenlenmesi lazım şöyle ki normal bir işçi 8 saat çalışırken bizler genelde 12 saat çalışıyoruz” diye konuştu.

Düşük maaşlarla çalıştıklarını söyleyen Ezmiş, “Saat başı ücret aldığımız için evimizi geçindiremiyoruz. Bunun yanında maalesef sigortamızda yok. Bazı moto kuryeler daha fazla ücret almak istediği için sigorta yaptırmıyor. Bazıları da işyeri yapmadığı için sigortasız çalışmaya devam ediyor. En önemlisi de kaza yaptığımızda veya hastalığa yakalandığımız zaman para alamıyoruz ve çok sıkıntı yaşıyoruz. Aslında bugün çok daha kalabalık olmak istiyorduk ama arkadaşlarımızın iş kaygısı olduğu için buraya gelemediler. Sektörde yaşadığımız bu sıkıntıların düzenlenmesini istiyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.