DOLAR 32,2764 0.02%
EURO 34,8271 0.23%
ALTIN 2.397,740,20
BITCOIN 1982769-1,81%
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kaymakam talimat verdi ceza uygulanacak

Kayseri'nin Tomarza İlçesi Şıhbarak Mahallesi'nde 8 gündür yaşanan içme suyunun amacı dışında kullanıldığının belirlenmesinin ardından kaymakam tarafından uyarı yapıldı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 01:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tomarza Kaymakamı Emre Cebeci , ilçeye bağlı Șıhbarak Mahallesi’nde yaşanan su sorunu ile ilgili yaptığı açıklamada ,mağduriyetin giderilmesi için jandarma ve zabıta ekipleri tarafından köyde içme suyuyla bahçe sulayan, araç yıkayan ve halı yıkama yapan vatandaşlara ceza yazılacağını söyledi.
Kaymakam Cebeci,”Șıhbarak Köyü’müzde yaşanan su sorunun temel sebebi içme suyunun bahçe sulanmasında kullanılmasıdır.Köyün nüfusu 700 olarak hesap edilmiş, büyükbaş hayvan sayısı 550, küçükbaş hayvan sayısı 5000 olarak öngörülmüș ve kişi başına saniyede 2.57 litre su sağlanmaktadır. İller Bankası gibi kuruluşlara göre günlük bir kişinin ihtiyacı 80 litre hesap edilmesine rağmen belediyemiz kişi başına 200 litre olarak su sağlamaktadır. Mevcut nüfus artışına göre ihtiyacın da üstünde sağlanan saniyede 3.76 litre su su anda tam 3 katından fazla olarak 11 litre sağlanmaktadır. Bütün bunlara rağmen su sıkıntısı yaşanmasının sebebi yasak olduğu halde içme suyunun araba, halı temizliği ve bahçe sulamada kullanıldığı içindir.İlçe Jandarma ekibimize ve belediyeye talimat verdim. An itibariyle her gün belirsiz saatlerde jandarma ve zabıta ekiplerimiz içme suyuyla bahçe sulama ya da araç, halı yıkama yapanlar hakkında tutanak tutacak ve gereken cezai işlem uygulanacaktır.Ayrıca Trafik kurallarına göre traktör römorklarının arkasına görünürlüğü artırmak için uyarıcı sac levha asılması şarttır. Güvenlik görevlilerimizin tespitlerine göre bu kural ihlal edildiği için ciddi kazalar meydana gelmektedir. Ekiplerimizce bu gün itibariyle denetime çıkılacak römorklarında reflektör olmayan araçlara cezai işlem uygulanacaktır. Temini hususunda jandarma ve emniyet ekiplerimizden bilgi alabilirsiniz”, dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.