DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21667260,17%
Kayseri
22°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altın fiyatlarında %10 düşüş

Altın fiyatlarında %10 düşüş

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 18:00
Altın fiyatlarında %10 düşüş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de Kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Nista Sarraf Kemal İncetoprak,38 data tv mikrofonlarına güncel kuyumculuk fiyatlarını değerlendirdi.
İncetoprak,”Altın fiyatlarında % 10 kadar düşüş meydana geldi,” dedi.

İncetoprak,”Tabiki bununla beraber dünya çaplı gelişmelerde bizi etkiledi ekonomik faktörlerden bahsedersek ilk etapta merkez bankalarının açıkladığı faiz kararı bizler için çok önemliydi.Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bir karar açıkladı.Bu altının , Euronun,doların düşüşünü biraz etkiledi, daha sonra Amerikan Merkez Bankası’nın açıkladığı faiz kararı son 23 yılın en yüksek seviyesinde bırakmıştı faiz kararını. Piyasadaki belirsizlikler ortadan kalktı altının fiyatlarında hafif esneme meydana geldi.
Vatandaşlarımız için tabiki merak konusu yükselir mi? Düşer mi?
Altının yıllar boyu izlediğimiz bi grafiği var bu grafiğin altın olduğu fiyatın üzerine çıkarak devam ediyor.Tabiki bu düşüşleri biz alım fiyatı olarak adlandırıyoruz, vatandaşlarımıza yatırım tavsiyesi değil ama ufakta bir tavsiye olarak şöyle değerlendirebiliriz.Enflasyona karşı yenilmemek adına herşeyin yükseldiği piyasada paranızı altın olarak tutarsanız, altın olarak değerlendirirseniz para kazanmasanız,en azından enflasyona yenilmemiş olursunuz bizim için en önemli husus.
Bu süreçte bizi etkileyen asgari faktörler olacaktır ,malumunuz dünyada bir karışıklık var ülkemizin güney kısmında meydana gelen çatışmalar var tekrar aktif ateş hattına döndüğüne dair gelen haberler var, dünyada altın fiyatlarını ons bazlı yükseltebilir.
Vatandaşımızın ilk etapta sorduğu altın diyince aklınıza gelen çeyrek altın 4.100TL ‘den satılıyor.
Vatandaşımız arzu ettiği taktirde 4.000TL yeniden ekonomiye kazandırabiliyor. 22 ayar gram altın fiyatlarımız ise 2.360TL’den işlem görmekte serbest piyasada, 24 ayar saf altın olarak tabir ettiğimiz altınımızın fiyatı da 2.460TL, ons fiyatıda 2.322 USD seviyesinde şuanda serbest piyasada işlem görmekte.Vatandaşlarımız için şuanda piyasada panik havası olmadığı için yatırımcı arkadaşlarımızın bir numaralı yönelebileceği yatırım aracı altın olarak görünüyor.Geçtiğimiz yılda en çok kazandıran altındı.Bu düzen yıllardır değişmiyor , doğal olarak vatandaşımızın altın dan yana yatırımını yapması şuanda gayet uygun bir pozisyon olarak gözüküyor.

En az 10 karakter gerekli