DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2093440-2,85%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

İŞKUR engelli vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyor

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında da en büyük fedakarlık örneği gösteren tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Başkan Çolakbayrakdar, hastaların sağlığına kavuşması için gecesini gündüzüne katarak şifaya vesile olan doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının karşılık beklemeden büyük bir fedakarlık örneği sergilediklerini söyledi. Sağlık çalışanlarının her zaman yanlarında olduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Tüm sağlık çalışanlarına ülkemiz adına müteşekkiriz.” dedi. Hastalarına şifa arayan doktor, hemşire ve bütün sağlık çalışanlarının insanlık adına büyük bir hizmet sunduğunu kaydeden Başkan Çolakbayrakdar, “Özellikle bu süreçte de büyük bir özveriyle çalışan ve insanlık adına büyük bir hizmet sunan sağlık çalışanlarının her zaman yanlarındayız. Hizmetlerimizle sağlık çalışanlarımızla gönül birliği oluşturuyoruz. Bu vesileyle her zaman

ABONE OL
Eylül 24, 2022 19:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 14 Mart Tıp
Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Koronavirüs (Kovid-19) ile
mücadele kapsamında da en büyük fedakarlık örneği gösteren tüm
sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Başkan Çolakbayrakdar,
hastaların sağlığına kavuşması için gecesini gündüzüne katarak şifaya
vesile olan doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının karşılık
beklemeden büyük bir fedakarlık örneği sergilediklerini söyledi.
Sağlık çalışanlarının her zaman yanlarında olduklarını belirten
Başkan Çolakbayrakdar, “Tüm sağlık çalışanlarına ülkemiz adına
müteşekkiriz.” dedi. Hastalarına şifa arayan doktor, hemşire ve bütün
sağlık çalışanlarının insanlık adına büyük bir hizmet sunduğunu
kaydeden Başkan Çolakbayrakdar, “Özellikle bu süreçte de büyük bir
özveriyle çalışan ve insanlık adına büyük bir hizmet sunan sağlık
çalışanlarının her zaman yanlarındayız. Hizmetlerimizle sağlık
çalışanlarımızla gönül birliği oluşturuyoruz. Bu vesileyle her zaman
olduğu gibi bu süreçte de büyük bir fedakarlık ve sabırla görev yapan
doktorundan hemşiresine, eczacısından destek personeline tüm sağlık
çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, 14 Mart Tıp Bayramı'nı en içten
dileklerimle kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İŞKUR aracılığıyla engelli vatandaşlarımızın istihdam edilmelerine destek oluyor. Bakanlık, özellikle İşbaşı Eğitim Programı ile engelli vatandaşlarımızın mesleki deneyim ve tecrübe edinmelerini sağlıyor. Bu doğrultuda engelli vatandaşlarımıza, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı da çalışma ortamında gerçekleştirme fırsatı tanınıyor.

Yalova’da yaşayan 24 yaşındaki zihinsel engelli Tülay Karademir de İşbaşı Eğitim Programı’ndan yararlanarak meslek sahibi olanlardan birisi. Aldığı eğitim sonrasında bir fabrikada yedek parça kontrol bölümünde istihdam edilen Tülay, “İŞKUR sayesinde hem meslek sahibi oldum hem de ailemin bütçesine katkıda bulunuyorum. Benim gibi engelli arkadaşlarım İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı sayesinde meslek sahibi olabilirler” dedi.

Tülay’ın meslek sahibi olmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten kuzeni Gülhan Tezce, “Çünkü Tülay’ın anne ve babası da engelli. Elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz ama İŞKUR’un bu desteği çok önemli. Tülay gibi engelli kardeşlerimizin aktifleşmeleri ve sosyalleşmeleri adına artısı olan bir imkân. Tülay ve diğer engelli kardeşlerimiz İŞKUR’un desteği ile yalnız değiller” diye konuştu. Tezce, “Daha önce İŞKUR aracılığıyla okullarda çalışmıştı. Tülay’ın İŞKUR’daki danışmanı çok yardımcı oldu. Hatta müracaat ettiğimizde, engelli çalışan arayan bir kişi geldi. Hemen diyalog kuruldu ve işe giriş yapıldı. Yani süreç, çok kısa sürede gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli