DOLAR 32,4400 -0.03%
EURO 34,8627 0.23%
ALTIN 2.438,09-0,01
BITCOIN 2043306-1,39%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

EYLEM SÖYLEMEDEN DAHA EVLADIR”

Pandemi Fırsatçıları Gün Yüzüne Çıkardı KAYSERİ,(BGC)-Pandemi döneminde birçok üründe vatandaşlar fahiş fiyatlarla karşılaştı. Bunun gibi zor dönemlerde fırsatçılar zam adı altında fiyatları fahiş şekilde arttırdı. Fahiş fiyat artışıyla alakalı Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Mahmut Şahin vatandaşların bu artışa karşı en büyük yaptırımının satın almamak olduğunu ifade etti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 19:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fahiş fiyat artışlarına karşı tüketicinin en büyük yaptırımının satın almamak olduğuna değinen Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Mahmut Şahin,” Bütün dünyadaki tüketiciler bütün firmaları dize getirecek güce sahiptir. Biz bu konuda umursamaz davranıyoruz. Devletin yönetmeliğinde fahiş zam yapanlara yaptırım var fakat yapılmıyor. Biz ne cezalar gördük komik komik. Bir şirketin 1 saatte kazandığı parayı 1 yıllık ceza olarak sunduk. Vazgeçmezler bu tuzaktan. Maalesef ki caydırıcı bir ceza yok. Bu fahiş fiyatlar konusunda serbest piyasa diyoruz ama yine de yönetmelikler var. Asla fırsattan istifade edemezler. Bu memleket fırsattan istifade edenleri çok gördü. Pandemi dönemi gibi hassas dönemlerde fırsattan istifade edenler oluyor. Geçtiğimiz günlerde ay çiçek yağının artması sonucunda bu memleketin demircileri ve kuyumcuları yağ depoladılar. Bu gibi kişiler fırsattan istifade ediyor. Bunlara ceza verilmediği sürece bu devam edecek ve bizler fahiş fiyatlara zam geldi deyip devam edeceğiz. Gelen zamlara karşı maaşımıza zam istemektense zammın gelmesini engellemek lazım. Yoksa hiçbir şey değişmez. Vatandaş tarafından gelen zamlara tepki olması lazım” diyerek bu artışlara karşı tüketiciler satın almama gücünü kullanmaları gerektiğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.