DOLAR 32,3127 -0.62%
EURO 34,7041 -0.45%
ALTIN 2.412,30-0,42
BITCOIN 1893456-3,73%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Düğün Sezonu Kazancıları Hareketlendirdi

KAYSERİ, (BGC) – Kademeli normalleşmeyle beraber eski düzene dönülmeye başlandı. Kontroller ve tedbirler içerisinde kuyumcular düğün mevsimini gelmesini bekliyor. Vatandaşların altına yönelmesiyle birlikte piyasa hareketlendi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 19:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankasının faiz kararını değerlendiren Kemal İncetoprak, “ Son dönemde dediğiniz gibi normalleşme dediğimiz düzene alıştıkça artık eski alışkanlıklarımıza yavaş yavaş dönmeye başladık. Tabii ki kontroller ve tedbirler çerçevesinde işlerimize başlamış oldu. Altın fiyatlarıyla alakalı şu an ciddi manada Merkez Bankası’nın faiz kararının açıklanmasıyla beraber aşağı yukarı %2-3’lük bir değer kaybı söz konusu oldu. Bu da ciddi manada alışverişlerde insanları yeniden altına yönlendirme konusunda yükseliş trendinden düşüşe geçtiğimiz aşamada talep olur, şu an o dönemdeyiz. Altın alımı için fırsat zamanı diyoruz. Bunu da değerlendiren, dikkate alan vatandaşlarımız var, sağ olsunlar. Şu an ekonomiye can verme durumundayız, öyle diyebilirim” diye konuştu.

‘SANAL PARALARIN ÇIKMASI BİZİ ETKİLEDİ’

İlk etapta sanal paraların çıkmasından dolayı piyasaların çok etkilediğini belirten İncetoprak, “Sanal paraların çıkması aslında ilk etapta bizleri olumsuz etkiledi. Çünkü orada ciddi manada bir fiyat hareketliliği var. Dakikalar içerisinde paranızı katlayabilir ya da zarar edebilirsiniz. Şahsi fikrimi sorarsanız çok güven teşkil eden bir birim değil. Muhakkak duyuyoruz, sağda solda eşimizde dostumuzda bu ticaretlerle uğraşanlar, çeşitli paralar kazanıp çeşitli paralar kaybedenler var. Çok ciddi meblağlardan bahsediyoruz. Orası bize güven vermiyor işin açıkçası. Baktığınız zaman doğru, olabilir, dünya borsasından bahsediyoruz. Çok çaplı gelişmeler var. Olumlu yönleri de vardır ama şu an için bizim gözlemlediğimiz vatandaş üzerinde olumsuz etki bıraktığı yönünde. Çünkü kolay para kazanmak isteniyor. Vatandaşlarımız burada bir hırsa kapılıyor. Doğal olarak elimizde avucumuzda biriktirdiğimiz varlığımızdan da çok kısa sürede olabiliyoruz. O yüzden bizim burada tavsiyemiz insanların elle temas edebileceği, dünyanın her yerinde geçerliliği olan, bir karşılık bulabileceğimiz ürünlerden bahsediyoruz. Yani sanal piyasada yarın sabahleyin biri kalkıp şalterleri indirdiği zaman belki de elimizde hiçbir şey kalmayabilir. Ama altın konusunda öyle değil. Muhakkak dediğim gibi fiziki, elimizle alabileceğimiz yatırımlara yatırım yapmakta fayda var” şeklinde konuştu.

‘DÜĞÜN DÖNEMİ YAKLAŞIYOR, ALTIN PİYASASI HAREKETLENDİ’

Kayseri’de düğün dönemi yaklaşırken pandemide ki kısıtlamalarında etkisiyle birikim yapan vatandaşlar altına yöneldi. Altın piyasasının bu kadar hareketlenmesini en önemli sebebinin insanların dışarı çıkmayıp evde olmalarını belirten İncetoprak, “Vatandaşlar para harcayamadıklarından dolayı yatırıma yönlendi. En azından, yazın düğün var. O zamanlar için takı, emanet, ödünç veya borç diye tabir edebileceğimiz altın alışverişine yatırım yapmaya başladı vatandaşlarımız. Bu bizim piyasamızı hareketlendirdi, çok şükür memnunuz. Bu denli altın fiyatlarında gerileme olması piyasaya bir hareket kazandırdı. İnşallah daha da ilerleyerek devam edecek. Yasaklar kalktığı zaman, tamamen normalleşmeye gittiğimiz zaman, düğün olaylarımızıda başlamasıyla beraber hep birlikte o mutlu ve huzurlu günlere gideceğiz. Birinci önceliğimiz düğünlerden önce fiyatların beklenmedik bir düşüşe geçmiş olması. Esasen yıllardır alışkanlığımız, altın gördüğü yerin üzerini görür prensibi. Bu psikoloji hepimizde var.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.