DOLAR 32,3847 -0.12%
EURO 34,6785 -0.38%
ALTIN 2.409,46-1,04
BITCOIN 2016569-0,21%
Kayseri
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
DIŞ TİCARET NEDEN ÖNEMLİ?

DIŞ TİCARET NEDEN ÖNEMLİ?

ABONE OL
Aralık 22, 2023 17:22
DIŞ TİCARET NEDEN ÖNEMLİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FİMUS DIŞ TİCARET Yönetim Kurulu Başkanı Halil Elmacıoğlu 38 DATA TV de Genel Yayın Yönetmeni Duygu Uludaşdemir’in canlı yayın konuğu oldu.

Firmalar da dış ticaret konusunda neler yapılmalı, İhracat da Türkiye de yaptıkları çalışmalar konusunda FİMUS ile ilgili bilgi verdi.Elmacıoğlu”İhracat için yabancı dil olmazsa olmaz işlerin başında geliyor ihracatı yapması gereken işlemler kademe kademe gidiyor ilk kısmı güvenilir, düzgün en az bir tane dil bilen personel ya da çalışma arkadaşı işi bilen bir kişi değilse işi bilen bir kişi ile yetiştirilmek üzere genç üniversite öğrencisini şirketlere almamız gereken ilk kural bizim için dil bilmesi, bilgisayar kullanıyor olması yeterli bu işlemleri bilen herkes ihracatcı olabilir çünkü ihracat çok büyük ve dataylı adlandırılıcak bir meslek değil. Çalışma saati olmayan bir meslek diyebiliriz bir fabrikanın ve ya üretim tesisinin 8-5, 9-6 mesai saatleri olabilir ama bir ihracatcının çalışma saati yok çünkü saat farklarından dolayı ihracatcı 24 saat çalışmaya hazır olmalı bizim işimiz iki kalemde anlatıla bilir birincisi operasyon kısmı ikincisi satış kısmı bir kişi direk satışa başladığı zaman başarılı olabileceğine inanmıyorum çünkü operasyon kısmında evrak hazırlığından tutun yurtdışına sevk edeceğiniz bir karayollu ya da deniz yolu ile göndereceğiniz bir ürünün kaç günde oraya varacağını kaç gün fry time olduğunu kaç gün içerisinde müşterinin çekeceğini bunların hepsine hakim olmasadan satış yapamazsınız.

Fimusu 2022 Kayseri organize yolun da yılında kuruldu 500 m2 showroomu olan mobilya üretimi yapan herkese ürün tedarik edebilen bir firma.Duygusallık yoluyla direkt sektöre atıldık kendi firmamızı kurduk büyük kuruşların yönetisi iken kendi işimin patronu oldum. İkinci yılımıza giriyor iken yeşil pasaport haketme derecesine kadar ciro yapan bir firma olduk. Çalışan sayımız iki ama biz üniversite öğrecilerini alıp mesleğe yetiştiriyoruz stajyer başarılı ise gerçekten bu işi yapacağına inanıyorsa işinin garantisini vererek göreve başlatıyoruz 6 aylık bir süreç içerisinde firmamızda durduğun da hem stajını imzalatıyor hemde organizede ki düzgün bir kuruluşta işine başlatıyoruz
Dış ticaret için kaç dil bilmekgereklidir;
İngilizce Türkçe gibi oldu artık Türkiye’de İngilizce biliyorum dış ticaretci olucam diyor iseniz yeterli olabilir fakat İngilizcenin yanında ne biliyorsun? Benim görüşüme göre Kayseride ki dil eksikliği İspanyolca da. İspanyolca bilen bir kişi Kayseride gözü kapalı bir iş bulabilir tecrübesi olmasa dahi. Rusça önemli bir konumda, Arapça önceden çok kıymetliydi Türkiye için ama Suriyelilerin Türkiyeye gelmesinden dolayı şuan tercih edilen dilden çıktı. Çince biliyor iseniz artısı sizin çok fazla olacaktır” dedi.

Halil Elmacıoğlu kimdir; 1986 yılında Kayseri Sarız da Dünya’ya gelmiş standart bir Türk bireyi evli iki çocuk babası yaklaşık iki yıldır kendi işini yapan daha öncesinde büyük firmaların ihracat müdürlüğünü yapmış bir birey.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.