DOLAR 32,3866 -0.3%
EURO 34,7691 -0.15%
ALTIN 2.404,12-0,75
BITCOIN 18712041,13%
Kayseri
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
AHŞAP YAKMA SANATINA İLGİ VAR

AHŞAP YAKMA SANATINA İLGİ VAR

ABONE OL
Aralık 7, 2023 15:56
AHŞAP YAKMA SANATINA İLGİ VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli Edebiyat öğretmeni Adnan Büyükbaş Kayseri de ahşap yakma mesleğini uzun yıllardır yapan nadir kişilerden biri.

Son bir kaç yıldır yarı profesyonel olarak yapan Büyükbaş ”Kayseri genel anlamıyla sanat olaylarına ilgi pek iyi değil” dedi.

Şiir,tiyatro,roman gibi eserlerde yazdığını belirten Adnan Büyükbaş , ”Kayseri sanat camiasına pek sıcak bakmayan bir şehir.
Şuanda Kayseri’de Turist eskisi yok.Malzeme olarak ahşap kontroplak kullanıyorum daha çok, o da zaman zaman kaliteli zaman zaman kötü geliyor ama bu şekilde yapmaya çalışıyorum.

AHŞAP YAKMA SANATINA MERAKLI İNSANLAR VAR

Sipariş olarak’da yazın Kayseri Kalesi’ndeki Sanatçılar Sokağı’nda siparişleri alıyordum, bu işe çok istekli insanlar vardır ama biraz zahmetli yorucu bir çalışma, ayrıca çalışırken kapalı alanda çok tehlikeli bir duman bu o yüzden istekli olan vardır ama ben hocalık yapmak için kendimi yeterli bulmuyorum ”,dedi
Bu işi merak eden insanların olduğunu söyleyen Büyükbaş sözlerine şu şekilde devam etti.”Bende bu sanatla meraklı başka kişilerden öğrendiğim için daha çok kendi kendime çalışarak yetiştirdim, ama yardım aldığım abilerim oldu, işimle ilgili talep var.
İnşallah Kayseri’de sanatın bu noktada gelişmesini isterim” .

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.