DOLAR 32,3814 -0.13%
EURO 34,7491 -0.17%
ALTIN 2.407,56-1,11
BITCOIN 1979914-1,84%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KAYSERİLİ ROBİNSON CRUSOE

KAYSERİLİ ROBİNSON CRUSOE

ABONE OL
Aralık 6, 2023 14:45
KAYSERİLİ ROBİNSON CRUSOE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’nin Kocasinan İlçesine bağlı Amarat Mahallesi’nde bulunan bir mevki olan Yarıkkaya’daki kulübesinde Robinson Crusoe hayatı yaşayan 75 yaşındaki Kayserili emekli öğretmen Mümin Akıllıoğlu eski hatıralarını yaşatıyor.

Kayseri Belgesel Koordinatörleri Derneği ekibi tarafından 2 yıl önce belgesele çekilen Kayseri Lisesi beden eğitimi emekli öğretmeni Mümin Akıllıoğlu ailesi ile yaşadığı İzmir’den bağlarını hiç koparmadığı baba ocağı Amarat’da yaz aylarında kalıyor.

EMEKLİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ UÇURUMUN KENARINDAKİ KULÜBESİNDE YALNIZ YAŞIYOR

Burada üzüm bağları ve tarım işleri ile de ilgilenen Akıllıoğlu,pekmez yapıyor ve aileden kalma tarlalarındaki arpa-buğday hasadını kaldırıp İzmir’e geri dönüyor.Köyde arabası ile bazen Özvatan İlçesine giden Akıllıoğlu,gezmeyi de seviyor.Havası ve suyunun aybı bir özelliğe sahip olduğunu belirten hoca,buradan ayrılmak istemiyor.Bölgeye yürüyüş ekiplerininde geldiğini ve onlara mihmandarlık ettiğin i de sözlerine ekleyen Mümin hoca ,ayrılmak istemediği bu uçurumun kenarında eski hatıralarını yaşıyor.

KIZILIRMAK VADİSİ’NE BAKAN YARIKKAYA

Yarıkkaya Mevkkindeki aile büyüklerinden kalma 10 m2 genişliğindeki 2 odalı kulübesinde kalan Akıllıoğlu,Eylül ayında bağdaki üzümleri
bozarek pekmez kaynbatıyor.Ağustos ayında ise tarlalardaki hasadı kaldıran emekli öğretmen Mümin Hoca kulübenin etrafındaki alanı da sosyal tesis olarak imara geçirdiğini belirtti.

Akıllıoğlu ” Çocukluğumun geçtiği Amarat çok güzel anılar saklar bende.Burda bir kaç ay kalıyorum.Geri İzmir’e dönüyorum.Karşımda Kızılırmak Vadisi manzarası var.Aşağıda Zırha Kalesi,yukarıda Harseniz Kalesi,Silahtar Köyü var.Yanımda Evliya Tepesi,aşağıda üzüm bağlarım var.Armutlarım var.Gelen gidenim ekeik olmaz.Kulubem müze gibi eski eşyalarım var.Hatıra kalan bazı parçaalrı burda muhafaza ediyorum.Yarıkkaya için çok masraf ettim,”dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.