DOLAR 32,3623 -0.37%
EURO 34,7073 -0.3%
ALTIN 2.394,74-1,14
BITCOIN 18959060,67%
Kayseri
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

‘’Yöresel Ürünler Üretim Tesisi ‘’ kurulacak

Kayseri Akkışla da ‘’Yöresel Ürünler Üretim Tesisi ‘’ kurulacak Oran ile Yöresel Üretim" projesi Orta Anadolu Kalkınma ajansı tarafından Akkışla İlçesi’nde ’Yöresel Ürünler Üretim Tesisi kurulacağı açıklandı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 21:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri İl Gıda Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Kamu ve Yerel Yönetim ortaklığı ile hazırlanan, Akkışla Belediye Başkanlığımızca sunulan İl Müdürlüğümüz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Kayseri Üniversitesi ortaklığı ile yürütülecek olan “Oran ile Yöresel Üretim” projesi Orta Anadolu Kalkınma ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.Proje kapsamında Akkışla ilçesinde kurulacak olan yöresel ürünler üretim tesisi ile Akkışla Gilaburusu ve Akkışla elmasından meyve suyu elde edilerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi ve kadınlarımızın el emeği ile üreteceği erişte, mantı, Akkışla yufkası, reçel, salça gibi ürünlerini pazarlama imkânlarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.Akkışla ilçesinde proje kapsamında kurulacak olan yeni üretim tesisi ile kadın istihdamının arttırılarak kadınların ekonomik hayatın bir parçası haline gelmeleri ve ilçe ekonomisine katkı sağlanması hedeflenmektedir. “Oran ile Yöresel Üretim” Projesi İle Bölge Kadınlarımızın İstihdamını ve Ekonomiye Katkı Sağlamalarını Hedefliyoruz’’denildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.