DOLAR 32,3686 -0.23%
EURO 34,7587 0.03%
ALTIN 2.437,52-0,03
BITCOIN 2020373-2,37%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

YAPMAYA HAZIRIZ

Önceki dönem bakanlardan Taner Yıldız’ın Kayseri’ye yeni tıp fakültesi kurulmasına yönelik açıklamalarda bulunduğu toplantıda Başkan Büyükkılıç da dayanışma vurgusu yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de sağlık hizmetlerinin ve çalışanlarının her zaman destekçisi olduklarını belirterek, “Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bina yapılması gerekiyorsa bina, katkı sağlanması gerekiyorsa katkı, hatta nöroloji uzmanına ihtiyaç varsa, ben de buradayım” dedi

ABONE OL
Eylül 24, 2022 17:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi İsmail Tamer, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, akademisyenler ve sağlık çalışanları katıldı.

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, toplantının açılışında, hastanenin 5 Mayıs 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile açıldığını belirterek, katılımcılara hastane hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’mizdeki sağlık alt yapısı hepimizin gururu, bunun farkındayız. Sağlık alt yapımızı taçlandıran da Sayın Cumhurbaşkanımızın Kayseri’mize armağan ettiği bu gurur kaynağımız Şehir Hastanesi oldu. Kendilerine minnet duygularımızı iletiyoruz. Allah mahcup etmesin” dedi.

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesi ile çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Büyükkılıç, “Bir doktor olmanın getirisiyle özellikle sağlık alanındaki çalışmalara kayıtsız şartsız destek verdiğimizi, vereceğimizi beyan etmek istiyorum. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi gurur kaynağımızdır, dün de oradaydım, oradaki ilaç laboratuvarımızı yerinde incelemeler yaptım, değerli rektörümüzden aşı ile ilgili bilgiler aldım. Kayseri olarak araştırma hastaneleri ve bu alanda yapılan çalışmalarda iyi bir noktada olduğumuzun farkındayız. Biz Kayseri’mizin olumlu yönleriyle anılmasının sevdalısıyız, Allah’a şükür olumsuz anılacak hiçbir tarafımız da yok. Şehrimiz ile hizmet edenlerimiz ile gurur duyuyoruz” diye konuştu.

ŞEHİR HASTANESİ’NE HASTA YAKINI MİSAFİRHANESİ TEMELİ ATILACAK

Başkan Büyükkılıç, Şehir Hastanesi’ne Hasta Yakını Misafirhanesi kazandıracaklarını da ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi karşısına hasta yakını misafirhanesinin temelini attık, hızla ilerliyor. Bir sosyal proje olarak bu çalışmamızı yaptık. Bir dostumuz ‘Şehir Hastanesi’ne de yapalım’ deyince, biz de ‘bir tane de oraya da yaparız’ diyerek 2021 yılı projelerimiz arasına aldık, projemiz hazır, temelini atacağız, Şehir Hastanemizin hemen karşısında belediye hizmet alanına hasta yakını misafirhanemizi yapacağız. Bizim ecdadımız ayağı kırık leyleklere yuvalar yapmış, vakıflar kurmuş, biz böyle bir felsefenin sahibiyiz.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.