DOLAR 32,3660 0.11%
EURO 35,0553 -0.15%
ALTIN 2.322,010,14
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Magnezyum oldukça önemli

Magnezyum oldukça önemli

ABONE OL
Nisan 12, 2023 16:48
Magnezyum oldukça önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyetisyen Mehmet Emre Kahraman ; ‘’ Magnezyum sadece fiziksel sağlık için değil ruh sağlığı için de oldukça önemli ‘’

Magnezyum olmadan hücresel fonksiyonlarımız düzgün çalışamaz. Ayrıca kalp hastalığı riskini azaltmak, kalp ritmini iyileştirmek, kalbin en yüksek verimlilikte çalışmasını sağlamak ve optimum kan akışı ve kan basıncını korumak için magnezyuma ihtiyacımız var. Magnezyum, sadece kalp kası hücrelerinde değil, diğer hücrelerde de hücrelerimizin enerji kaynağı olan ATP’nin üretilmesi için gereklidir. Kan şekerini dengelemek, insülin direncini önlemek, diyabet riskini azaltmak, normal tiroid fonksiyonunu sürdürmek ve yeterli testosteron ve östrojen üretmek için de magnezyuma ihtiyacımız var. Magnezyum ayrıca bağışıklık sistemimizi güçlendirmek, felç riskini azaltmak, serotonin üretimini artırmak, mutluluk ve stresi azaltmak, sinir sistemini sakinleştirmek, ağrıyı azaltmak ve kas spazmlarını önlemek için de gereklidir. Kısacası magnezyumsuz yapamayız. Sonuç olarak, yeterince magnezyum almazsak, en başta sağlıklı olmayı unutabiliriz.

Magnezyum eksikliğinde Fibromiyaljiye bağlı genel ve tekrarlayan kas ağrıları görülür. Kas spazmları, halsizlik, yorgunluk, el ve ayaklarda uyuşma, uyku bozuklukları, unutkanlık ve dikkat eksikliği, sık sık baş ağrısı ve migren, kabızlık, şişkinlik ve gaz problemleri, zihinsel dengesizlik, depresyon, panik atak ve benzeri davranış bozuklukları görülebilir.

Diyetisyen Mehmet Emre Kahraman ayrıca ‘’Magnezyum eksikliği en çok kronik alkolikler, kabızlık için düzenli ilaç kullananlar, uzun süre idrar söktürücü kullanan kişiler, mide ilacı kullanan kişilerde ve çok fazla antibiyotik kullananlar kişilerde görülür.

Magnezyum eksikliğini hangi testler belirleyebilir?
Magnezyum eksikliğini kan testi ile değil ortaya çıkan şikayetlerle değerlendirmekte fayda var. Çünkü normal kan magnezyum seviyeleri, gerçek bir magnezyum eksikliğiniz olabileceğinin açık bir göstergesi değildir.

Magnezyum Çeşitleri Nelerdir?

Diyetisyen Mehmet Emre Kahraman ‘2Magnezyum Sitrat: Bu, öncelikle kas ağrısı, kas spazmları, kronik kabızlık gibi durumları tedavi etmek için kullanılan bir magnezyum şeklidir.
Magnezyum Glisinat: Uyku bozuklukları, kronik stresle mücadele, adet sancıları ve sakinleşme ihtiyacı durumlarında tercih edilir.
Magnezyum Oratat: Kalbi ve dolaşımı destekler
Magnezyum Malat: Kronik yorgunluk, fibromiyalji, kronik kas ağrısı, depresif ruh hali ve benzeri durumlarda ilk tercih olmalıdır.
Magnezyum Treonat: Kan-beyin bariyerini geçerek hafızayı geliştirmede, öğrenmeyi desteklemede, hafif/orta derecede bilişsel kayıpla mücadelede, depresyon ve kronik yorgunluğu önlemede ve stresi dengelemede daha etkilidir ‘’ dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.