DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045293-2,22%
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kızıltepe Aile Sağlığı Merkezi açıldı

Kızıltepe Aile Sağlığı Merkezi açıldı

ABONE OL
Ağustos 26, 2023 16:13
Kızıltepe Aile Sağlığı Merkezi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Melikgazi Belediyesi Bekir – Güngör Kızıltepe Aile Sağlığı Merkezi Anbar Mahallesi’nde açıldı.
Anbar Mahallesi’nde bulunan Melikgazi Belediyesi Bekir – Güngör Kızıltepe Aile Sağlığı Merkezi açılışı yapıldı. Açılış törenine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Şaban Çopuroğlu, Kayseri Vali Vekili Abdullah Kalkan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, hayırseverler, diğer ilçe başkanları ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
ÖZHASEKİ’DEN MUHALİFLERE “EŞEK ARISI BENZETMESİ”
Törende konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Son 20 – 25 sene içerisinde 1 milyar Dolar’ın üzerinde bir hayır işini ortaya koyarak, milletle bölüşen bir toplumuz. Cenab-ı Hak’a şükrediyorum. Helalinden çalışıyoruz, kazanıyoruz, üretiyoruz, biriktiriyoruz. O hayır severlerimiz belki lükslerini de artırıyorlar artıyorlar, helali hoş olsun. Çok hakları ama sonra da dönüp toplumla bölüşüyorlar. Bir alim hayırsever insanları bal arısına benzetiyor. Bal arıları durmadan tabiatta gezerler polenler toplarlar. Çiçeklerin üzerinden o güzel polenleri aldıktan sonra da büyük bir emekle dünyanın en kıymetli, en lezzetli balını üretirler. Fakat hiç yemezler. Başkalarına ikram ederler. Hep ondan başkaları istifade eder. Ve bal arıları hep kutsanır. Kıymetlidir takdir ediyoruz. Hiçbir iş yapmadığı halde biraz gevezelik eden. Ortalarda dolaşan, kendine göre muhalefet ettiğini sanan fitne saçanlar da afedersiniz eşek arısına benzetilir. Onlar da elinden hiçbir iş gelmez. Sadece konuşurlar ona buna hasetlik ederler fesatlık ederler. Normal, ne diyelim? Allah onlar da ıslah etsin, iyilik versin diyecek başka bir şey yok” diye konuştu.
“KOVİD DÖNEMİNDE KİMSE BİR KURUŞ PARA VERMEDEN TEDAVİSİNE DEVAM ETTİ”
Bakan Özhaseki açıklamalarının devamında, “Bir sağlık çalışanlarının sadece doktor sayısının 2 misline çıktığı, hastanelerin binlerce olduğu, şehir hastanelerinde çok güzel tedavilerin yapıldığı günlere geldik. Sağlık çalışanı ve hemşirelerimizin sayısı bu 20 sene içerisinde tam 4 misli arttı, neredeyse bir milyon 400 bine çıktı. O hastanenin hepsinde kovid döneminde de gördük. Kimse bir kuruş para vermeden tedavisine devam etti. Halbuki biz İngiltere’de Almanya’da, İtalya’da ki bunlar ileri Avrupa ülkeleri diye bilinir kapıda gelip de ambulansların içerisinde 24 saat bekleyip ölen hastaları duyduk” ifadelerini kullandı.
MEMDUH BÜYÜKKILIÇ: KAYSERİMİZ SAĞLIK BAKIMINDAN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Başkanımız Mustafa Palancıoğlu, hayırseverlerimizle birlikte dayanışma içerisinde yapmış olduğu bu bölgenin de ihtiyaç olan çalışmadan dolayı Allah kendilerinden razı olsun teşekkür ediyorum. İnşallah daha nice hizmetlere diye de dua ediyorum. Sağlık açısından önceki dönemlerde görmüş olduğu hizmet alamama anlayışının yerine insana nasıl değer verildiğini şehir hastaneleriyle de birlikte bu çalışmaların çok daha zirveye çıktığını hep beraber gözlemlemekteyiz. Kayseri’miz sağlık bakımından önemli çalışmalara imza atıyor” diye belirtti.
PALANCIOĞLU: HAYIRSEVERLERLE EN FAZLA PROJE YAPAN BELEDİYELERDEN BİRİYİZ
Açılış töreninde konulan Melikgazi belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, “Dayım SSK’da doktordu. ‘Dayımı ziyarete gideyim’ dedim insanlar sıraya girmiş. Yurt dışından gelmiştim. Bir türlü içeri almıyorlar. ‘Şuraya gir kardeşim’ falan diyorlar. Az kalsın dayak yiyecektik. O hastane ve o eczane kuyruklarını yok hatırlıyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak hayırseverlerle en fazla proje yapan belediyelerden biriyiz” dedi.
Aile Sağlığı Merkezi’ni yaptıran aileye binanın maketi verildikten sonra dua edildi ve açılış kurdelesi kesildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.