DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN 2061705-0,50%
Kayseri
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

VEKİL-CEO ATIŞMASI DEVAM EDİYOR

KAYSERİ, (1HA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’in yaptığı açıklamaya sert cevaplar verdi. Arık, Ertekin’e “Yalakalıkta sınır tanımadığın gibi hadsizlikte de sınır tanımıyorsun” dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 09:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çetin Arık: “Hadsizlikte sınır tanımıyorsun”

Ayrıca Erciyes Anadolu Holding CEO’su Ertekin’i telefon ile aradığını doğrulayan Arık, “Zahmet buyurup numaramı kaydetseydi, sonrasında aradığımda, kimin aradığını bilirdi” dedi. Arık, ayrıca Ertekin’in kamu adına holdingde temsilci olduğuna dikkat çekti.

Arık, açıklamasında “Eğer kamu adına görev yaptığını bilseydin, ucuz siyasete kalkışmaz, kamunun kaynaklarını sahiplerine peşkeş çekmezsin. Unutma, sen orada AKP’nin temsilcisi değil kamunun temsilcisin. Kamu kaynakları üzerinden sürdürdüğün saltanatın diyetini ödemek için yalakalıkta sınır tanımadığın gibi hadsizlikte de sınır tanımıyorsun. Ama halkın iktidarında sürdürdüğün saltanatın, kamu kaynaklarını üzerinden çektiğin peşkeşlerin hesabını senden soracağız. İşçinin alın terini, kamunun kaynaklarını FETÖ benzeri bir yapılanma içine giren TÜRGEV ve benzeri yapılara aktardığınızın hesabını soracağız.

Neyi kaç liradan aldığının, alırken de satarken de kamunun menfaatlerini koruyup korumadığının hesabını soracağız. Kim gerçek kim paravan şirket üzerinden holdinge mal sattı bunun hesabını soracağız. Seni o gün önlerinde konuştuğun sahiplerin de kurtaramayacak, çünkü sahiplerinin de senin gibi peşkeş çektikleri kamu kaynaklarının hesabını veriyor olacak. Hiç meraklanma, geliyor gelmekte olan. Bitecek bu talan” ifadelerini kullandı.

TELEFON POLEMİĞİ

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Ertekin, açıklamasında Arık ile yaptığı telefon görüşmesine de değinmiş, “Göreve başlamamdan 3 yıl sonra sayın Çetin Arık ile ilk temasımız gerçekleşti. Meclisten makamından holdingi aramış, benimle telefondan görüşmüştü. Telefonu kapatırken kendisine ‘Sayın vekilim not alabilecek durumdaysanız lütfen cep numaramı not ediniz’ diyip cebimi yazdırmış ve ‘lütfen siz de çaldırın veya mesaj atın, numaranızı not edeyim çünkü tanımadığım numaralara bakmıyorum’ demiştim. Ama sayın vekil ne aradı ne mesaj attı.

Cep numarasını bana bildirmedi, cep numarası bende yoktu” ifadelerini kullanmıştı. Arık ise yaptığı açıklamada buna istinaden “Evet, söyledikleri doğru. Aradık, görüştük ve sonrasında, kendisinin de söylediği gibi, cep telefonumdan da aradım. Zahmet buyurup numaramı kaydetseydi, sonrasında aradığımda, kimin aradığını bilirdi. Kaldı ki, Kayseri’nin en önemli sanayi kuruluşunun temsilcisi olarak, Kayseri milletvekilinin numarasını bilmiyorsa bu da kendisinin ayıbıdır. Eğer o koltukta AKP’nin temsilcisi değil kamunun temsilcisi olarak bulunsaydı, böyle bir ayıba da imza atmazdı” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.