DOLAR 32,5429 0.29%
EURO 34,9125 0.33%
ALTIN 2.444,740,28
BITCOIN 20710380,73%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
UZUNLU ; ”KADIN MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇOK AZ ”

UZUNLU ; ”KADIN MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇOK AZ ”

ABONE OL
Nisan 18, 2023 14:58
UZUNLU ; ”KADIN MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇOK AZ ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, Kayseradar da program moderatörü Duygu Uludaşdemir’in sorularını yanıtladı .Uzunlu , ”Kayseri de kadınlar yeterince siyasi olarak temsil edilmiyor” dedi.
Uzunlu Kayseradar da Bu Salı program konuğu oldu.

Uzunlu Kayseri de siyasi partiler de bir kaç milletvekil kadın adayı var onlarda ya seçilecek yerde değil yada zarzor seçilebilecek yerlerde. Bu yüzden ilimizde kadın milletvekili tek kişi ile temsil ediliyor.

Uzunlu, Kayseri’de kadınların eşit temsilini göremiyoruz.STK’larda varlar ama seçim aday Listelerde erkek aday sayısı çok fazla.Kadınlarımızın seçilemeyecekleri sıralara konuldular.

Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, aday adayı başvuru döneminde verilen vaatler var.Seçim çalışmalarında yer alan, partilerine yıllardır hizmet veren,kadınlar aday listelerinde göremiyoruz. Kadın ve insan haklarını savunucusu deneyimli kadınların listelerde olması ileride mecliste yapacakları nitelikli kadın çalışmaları için önem taşımakta.

Uzunlu, programda kadına şiddet,TKB sivil toplum çalışmaları,eczacılık konusunda ayrıca deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.