DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20846321,61%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
TÜRKİYE’DE BİR İLK SADECE KAYSERİ ‘DE YAPILIYOR

TÜRKİYE’DE BİR İLK SADECE KAYSERİ ‘DE YAPILIYOR

ABONE OL
Şubat 16, 2024 10:26
TÜRKİYE’DE BİR İLK SADECE KAYSERİ ‘DE YAPILIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde Türkiye’nin hiçbir yerinde üretilmeyen gilaburulu lokum üretimi yapılıyor. Bünyan’da meşhur olan gilaburu dan bir çok içecek üretildi ama gilaburu ilk kez Kayseri’nin Bünyan ilçesinde üretilerek satışa sunuluyor.

Haber Yeni Gündem mikrofonlarına konuşan Çağlayan Kadın Kooperatifi üyesi Zübeyde Curt,gilaburulu lokum hakkında bilgiler verdi. Bünyan’a özgü bir lokum üretimi yapıldığını kaydeden Curt, açıklamalarında şunlara yer verdi: “Ben çağlayan kadın kooperatifi üyesi Zübeyde Curt,burada bir buçuk senedir üretim yapıyoruz. Mantı börek baklava ev yemekleri yaptık. Şimdide gilaburudan ürettiğimiz lokumlarımıza başladık. Lokumlara oldukça rağbet var. Tamamen doğal ortamda üretilen lokumlarımıza ilgi yoğun. Kooperatifimizde 7 tane üyemiz var hep birlikte çalışıyoruz. “dedi.
Lokumları Dünya’ya tanıtmak istediklerini ifade eden Curt , şunları kaydetti: Girabulu’dan lokum ürettik. Üretim aşaması öncelikle meyvesini yıkayıp suyunu çıkartıyoruz. Daha sonrasında üretim hanemizde lokum haline getiriyoruz.Türkiye’de ilk gilaburu lokumunu biz yaptık. gilaburu Bünyan’ın meşhur meyvesi diğer yerlerde de gilaburu var ama buranın kayabaşı şelalesinden beslendiği için çok harika bir ürün çıkıyor. O yüzden biz de dedik ki hem Bünyan’ı da tanıtmış oluruz hem kendi memleketimizem dünyaya tanıtmış oluruz. Güzel işler başardığımızı düşünüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. “ dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.