DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20327685,57%
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
TARIM FUARI AÇILDI

TARIM FUARI AÇILDI

ABONE OL
Nisan 27, 2023 17:17
TARIM FUARI AÇILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Tarım Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı’ açıldı

KAYSERİ (1HA) – ‘Kayseri Tarım Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı’ açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, fuarın faydalı olması temennisiyle “Bundan sonraki süreçte de her daim çiftçimizin yanında olacağız, onlarla ilgili sıkıntıları anında çözmeye gayret edeceğiz” açıklaması yaptı.

Kayseri OSB Fuar Merkezi’nde ‘Kayseri Tarım Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı’ açılışı için tören düzenlendi. 27-30 Nisan 2023 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek fuarın açılışına Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı ve AK Parti Kayseri 6. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Gürcan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, MHP Kayseri Milletvekili Adayları, Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Geleneksel hale gelen bu fuarın hem ilimize hem de Türkiye’mize büyük katkılar sağladığının inancı içindeyim. Bundan sonra ki süreçte de bu fuarın daha da gelişerek uluslararası arenada daha çok konuşulan bir haline gelmesiyle ilgili temennimi söylemek istiyorum. Geçtiğimiz yıl tarımla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak ciddi adımlar attık. Bu adımlar özellikle Tarım Bakanlığımızla beraber yapmış olduğumuz çalışmalarda hem çiftçimizin hem de tüketicimizin menfaatine birçok adım attık. Biz AK Parti Hükümeti Cumhur İttifakı olarak her daim çiftçimizi dinledik, onlara çözüm üretmeye hızlı adım atmaya çalıştık. Bundan sonra ki süreçte de her daim çiftçimizin yanında olacağız, onlarla ilgili sıkıntıları anında çözmeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Küresel şartlar sebebiyle tarımsal faaliyetlerin anlam ve öneminin giderek arttığını dile getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı, MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir de, “Değişen ve günden güne farklı istikamete koyulan küresel şartlar sebebiyle tarımsal faaliyetlerin anlam ve önemi giderek artmaktadır. Hem insani sebeplerden hem de tabi sebeplerden olmak üzere var olan bütün etkiler insanlık açısından öncelik arz eden tarımsal faaliyetleri etkilemeye başlamıştır. Bu durum hiç kuşku yok ki sadece 21’inci yüzyılla sınırlı kalmayıp önümüzde ki yüzyılları da insanların doğası, alışkanlıklarını ve ülke politikalarını etkileyecek sonuçlar doğuracaktır. Ülkemiz iklim değişikliğinden etkilenen bir coğrafyada bulunduğundan Kayseri gibi Anadolu coğrafyasının merkezinde yer alan, sanayinin, ticaretin, sağlığın ve diğer hizmetlerle beraber tarımsal faaliyetlerinde hattı zatında, merkezi konumunda bulunan şehrimizin de şimdiden bu konu ile alakalı çalışmalar yapması ve var olan çalışmalarda elde edilen tecrübeleri daha ileri bir noktaya taşıyabilmek için üzerinde kafa yorulması önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.