DOLAR 32,2776 -0.67%
EURO 34,7115 -0.51%
ALTIN 2.410,07-0,51
BITCOIN 1852806-5,03%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
AKAR,ERMENİ MESELESİ KONUSUNDA KONFERANS VERDİ

AKAR,ERMENİ MESELESİ KONUSUNDA KONFERANS VERDİ

ABONE OL
Nisan 27, 2023 16:13
AKAR,ERMENİ MESELESİ KONUSUNDA KONFERANS VERDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Akar, “Soykırım kelimesi veya muadili kelime asla kullanılmamıştır”

KAYSERİ (1HA) – Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ‘Ermeni Meselesi Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Raporda soykırım kelimesi veya muadili kelime asla kullanılmamıştır. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Osmanlı Arşivi belgeleriyle ilgili devletlerin bütün arşiv kayıtları da iddia edildiği gibi bir soykırım olmadığını, aksine Ermenilerin birçok bölgede masum, sivil, Müslüman Türk halkını katlettiğini çok açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Üniversitesi’nin Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Ermeni Meselesi’ konferansına konuşmacı olarak katıldı. Büyük devletlerin Ermenileri, kendi menfaatleri doğrultusunda kışkırtmaları neticesinde Ermeni sorununun ortaya çıkardığını ifade eden Bakan Akar, “Meselenin ön yargılardan uzak bir şekilde aydınlatabilmesi için 3’üncü taraf ülkelerin döneme ilişkin arşivleri önemli bir yer tutmaktadır. Fakat biz bu noktada başka bir iddiayı ortaya atıyoruz. Amerikalı müttefiklerime sesleniyorum. Herhangi bir arşivin açılmasına gerek yok. Kendi arşivlerine baksınlar. Çünkü kendi arşivlerinde tamamen bizim ortaya attığımız iddiaları destekler mahiyette bilgi, doküman ve raporlar var. Osmanlı topraklarında faaliyet gösteren batılı misyonerler, sıkı ilişki içerisinde oldukları ve bağımsızlığa teşvik ettikleri radikal Ermeni gruplarını kendileri için yararlı bir araç olarak görmüşlerdir. Diğer taraftan Osmanlı idaresinde milleti sadıka olarak yaşayan Ermenilerin başlangıçta bu girişimleri desteklemedikleri de bir gerçektir. Ermenilerinde hakkını vermek lazım. Ermeni nüfusunun büyük bir çoğunluğu tahriklere, teşviklere rağmen terör örgütlerinin yaptıkları girişimleri desteklemediler. Özellikle ABD, İngiltere, Fransa, Rusya gibi büyük devletlerin Ermenileri, kendi menfaatleri doğrultusunda kışkırtmaları Ermeni sorununu ortaya çıkarmıştır. Aynı zamanda Ermeni çetelerin gerçekleştirdikleri terör faaliyetlerine rağmen masum ve mazlum olarak gösterilmiş, yaşanan olaylar Ermenilerin propagandaları sonucu batı kamuoyunda sözde Ermeni katliamı olarak çarpıtılmıştır. Ermenilerin tek taraflı propagandalarının etkisiyle Osmanlı Devleti hakkında olumsuz porte çizerken Ermenilerin Türklere yönelik katliamları ise daima göz ardı edilmiştir. Türkiye’deki bazı Amerikalı görevliler dürüst davranıp olayları olduğu gibi yansıtıyor. Morgenthau isimli bir Amerikalı var. Bu Amerikalı gelen raporlara sadık kalmaksızın Amerika’ya Türklerin, Ermenilere karşı zulüm, işkence yaptığı şeklinde raporları değiştirip gönderiyor. Amiral Bristol var. O, doğrusunu, rapor neyse onu söylüyor. Amerika’daki basın Bristol raporlarını bir kenara bırakıyor, Morgenthau’nun raporlarını kullanıyor. Ve bu basında yayılıyor. Bunun üzerine Büyükelçimiz Ahmet Rüstem Bey bunların gerçek olmadığını söyleyerek karşı bir görüş ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.