DOLAR 32,5467 0.27%
EURO 34,9576 0.51%
ALTIN 2.432,79-0,22
BITCOIN 2058361-0,36%
Kayseri
25°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

SULU TARIMA GEÇİLMEZSE VATANDAŞ NE EKECEK NE BİÇECEK

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, İlçe Başkan Yardımcıları Sefa Özsarı, İbrahim Türkaslan ve Gençlik Kolları Başkanı Mükremin Bakır ile Çöten mahallesini ziyaret etti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 17:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çöten’de sulu tarıma geçildiği taktirde 200 kişiye istihtam sağlanmış olacağını belirten Başkan Mahmut Kılınç “Sosyal İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcım Sefa Özsarı, Halkla ilişkilerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcım İbrahim Türkaslan ve Gençlik Kolları Başkanım Mükremin Bakır ile birlikte Çöten mahallemizde Teşkilat Başkanımız Durmuş Gürsoy’un daveti üzerine Çöten mahallemizi ziyaret ettik. Çöten mahallesinde ki tarlalarda su kuyuları elektrik olmadığı için çalışmıyor, burası kurak bir bölge bu sene de bildiğiniz gibi yağış yok havalar çok sıcak eğer sulu tarıma geçilmezse bu vatandaş ne ekecek ne biçecek. Yetkililerden bir an önce burada ki elektrik sorununun çözülmesini istiyoruz, 900 metreye 9 tane direk burada ki vatandaşın sıkıntısını çözüyor 9 direk dikildiği zaman vatandaşlar kendi yaptırdıkları kuyudan sulu tarıma geçer. Hem bu köyden 200 kişiye istihtam sağanmış olur hem de köyden dışarıya göç engellenmiş olur, yetkililerden biran önce bu işi çözmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Develi Teşkilat Başkanı Durmuş Gürsoy ” Yaklaşık 200 hanelik Çözten köyünde sulu tarıma geçilmediği sürece mahsul alamıyoruz, yaktığımız mazotu ve saçtığımız gübreyi alamıyoruz. 6 Tane sondaj kuyumuz var sulama ruhsatı olan ama 9 tane direk için sulu tarıma geçemiyoruz. Sulu tarıma geçildiği takdirde 200 hanelik bu köyün tamamına istihtam sağlamış olacağız, ekonomiye katkıda bulunacağız, Şehirlere göçü engellemiş olacağız. Bu köyde yetişen en meşhur şey mercimektir ama mercimek ekemiyoruz, tarlalarımız çok güzel ama yağış olamadığı sürece ve sulu tarıma geçmediğimiz sürece biz mahsul alamıyoruz . Büyükşehir Belediyemizden tek ricamız buraya bir ana hat çekecek o hattan bir birer tane ayırıcı direkle kuyularımıza trafomuzu koyup sulu tarıma geçeceğiz, isteğimiz bu çok birşey istemiyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinden 71 yaşında ki Hilmi Dağlı “Çiftçilik ile uğraşıyorum, burada bir elektirk sorunu var. Kuyularımız var ama elektiriği alamadık, benim evin elektiriğini kullanırsam çok az bir yeri sulayabiliyorum. Burada ki bütün arazinin sulanması için ana elektirik hattı lazım, bu elektirik sorunu çözlüğü zaman buradan faydalanır. Bu arazilerin ruhsatı var kuyularu kuruldu lakin elektirik yok o yüzden de böyle kuru kaldı” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.