DOLAR 32,5504 0.28%
EURO 35,1389 0.58%
ALTIN 2.435,12-0,13
BITCOIN 2031178-2,29%
Kayseri
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
SU TÜKETİMİMİZ NASIL OLMALI?

SU TÜKETİMİMİZ NASIL OLMALI?

ABONE OL
Kasım 2, 2023 16:55
SU TÜKETİMİMİZ NASIL OLMALI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyetisyen M. Emre Kahraman, insan vucudundaki su tüketiminin önemine değindi.

SU, SAĞLIĞIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kahraman açıklamasında ”Öncelikle suyu günlük litre bazında tamamlamamız gerekiyor. Kişisel olarak farklılıklarımıza şuradan başlıyor.Aslında bölerek su tüketimleri kişilerin vücut yapılarına göre bunlar saatlik düzenlerde bir buçuk saatlik düzenlerine veya yarım saatlik düzenlerde su tüketimi yapmak en doğru olan kısımdır. Çünkü bizim vücudumuzda böbreklerimiz sekiz ile bir litre en fazla yüklenmeyi yapabileceğimiz kısım olur. Bunun üzerine çıktığımız zaman vücudumuzdaki sodyumu eksittiğimiz için zehirlenmeler yaşanabilir.” dedi.

SU TÜKETİMİNİ YEMEK ARASINDA DA YAPALIM

Kahraman ayrıca ”Sekiz litreden bir litre fazla tüketimi yaptığımızda dolayısıyla suyun her zaman için bölerek litresinin tamamlanması sağlıklı su içimi olarak adlandırabiliriz.Yemeklerden önce, aslında yemeklerle birlikte su tüketimi konusunda, bununla ilgili birçok kaynak ve araştırmalar mevcut. Benim gözlemime göre yemeklerin arasında su tüketiminin yapılması daha uygun olduğunu düşünüyorum. Yemeklerden sonra tüketilen su, hazımsızlıkla ve genellikle mide ağrılarıyla karşımıza çıkabiliyor. Özellikle gastrit, reflü gibi rahatsızlığı olan kişilerin suyla katı sıvı dengesini iyi kurarak bir beslenme yapmasını önerebiliriz. Yemeklerden hemen sonra yatmamak tabii ki en büyük dikkat edebileceğimiz kısımlardan biridir. Su tüketimlerini genellikle yemek aralarında yapmamız daha uygun olur” ifadelerini kullandı .

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.