DOLAR 32,3633 -0.37%
EURO 34,7117 -0.3%
ALTIN 2.389,85-1,34
BITCOIN 1871034-0,06%
Kayseri
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Sakın bunu yapmayın! Aşının etkisi azalıyor!

Türkiye aşılama çalışmasına hız kesmeden devam ediyor. Ancak aşı olan ve olacak olan vatandaşlar aşı sonrasında ne yapmaları gerektiğini araştırmaya devam ediyor. Konu ile ilgili İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ çok önemli açıklamalarda bulunarak aşı yaptırmadan önce ve aşı sonrasında dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 00:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzman isim Karadağ, açıklamasında aşılar ile bağışıklık sistemi uyarılarak antikor oluşturmanın amaçlandığını ifade ederek, “Koronavirüs aşıları ile bağışıklık sistemimizi uyarıp, antikor denilen askerleri oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu askerlerimiz kanımızda hazır kıta bekleyip, ilerleyen günlerde salgına yakalandığımızda virüse karşı koruma kalkanı olarak görev yapacak”

AŞI YAPTIRDIKTAN SONRA 10 GÜN BOYUNCA..

Uzman isim açıklamasının devamında aşıdan sonra 10 gün boyunca yapılması gerekenleri şu şekilde açıkladı:

“İyi uyuduğumuz taktirde özellikle gece 23.00 ile 05.00 arasında beynimiz “melatonin” denilen mucizevi bir hormon üretiyor. Bu hormonu tablet olarak ABD eski başkanı Trump da koronavirüse yakalandığında kullanmıştı. Bağışıklığımızı kuvvetlendiren, salgına yakalanmaktan koruyan, hastanıldığında da daha hızlı iyileşmemizi sağlayan kuvvetli bir antioksidan olan bu melatonini beynimiz sadece gece vakti, sessiz ve karanlık bir ortamda uyuduğumuzda üretiyor. Aşının etkinliğini artırmamız için ve melatonin denilen biyolojik iç saatimizi de düzenleyen bu hormonu artırabilmek için aşıdan 1 gün önce ve aşıdan sonraki 10 gün boyunca 6 saat karanlık, sessiz bir ortamda uyumamız gerekir”

AĞRI KESİCİ KULLANMAYIN

Aşı sonrasında genellikle yan etki olarak kol ağrısı görülebileceğini ancak, aşının etkinliğini azaltması sebebiyle ağrı kesici kullanılmaması gerektiğini söyleyen Karadağ, “Aşının etkinliğini azalttığı için ağrı kesici kullanmamalıyız. Aşıya bağlı alerji korkusuyla alerji ilacı da kullanmak, aşının etkinliğini azalttığı için önermiyoruz” dedi.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.