DOLAR 32,5270 0.24%
EURO 34,9727 0.56%
ALTIN 2.433,32-0,21
BITCOIN 2038038-1,58%
Kayseri
25°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Saç Ekiminde dikkat edilmesi gerekenler

Gür ve sağlıklı saçlar hem kadınların hem de erkeklerin olmazsa olmazlarındandır… Bu noktada saç, sakal, kaş, bıyık ekimi özellikle erkeklerin imdadına yetişiyor. Ancak bu işlemlerin hem estetik hem sağlık açısından uzmanlar tarafından yapılması büyük önem taşıyor. Günümüzde gelişen yeni teknikler ve doğru uygulamalarla sağlıklı ve doğal saçlar elde edilebiliyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 19:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saç ekimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları ve cevabı merak edilen soruları EsteWolfHair Kayseri Saç Ekim ve Güzellik Merkezi Sorumlu Doktoru Onur Ünal ile konuştuk.

Öncelikle Estewdlfhair Saç Ekim Merkezi’ni tanıtır mısınız?

– Estewolfhair Kayseri Saç Ekimi ve Güzellik Merkezi 10 yılı aşkın tecrübesi olan kadronun bir araya gelmesiyle oluşan bir firmadır. Kısa sürede Kayseri'de ve Türkiye'de adından söz ettiren firmalardan biri olmuştur.

Ekibiniz ve tecrübeleri hakkında kısa bilgi verir misiniz?

– Estewolfhair Kayseri Saç Ekimi ve Güzellik Merkezi olarak #saç ekimi, #prp, #mezoterapi, dolgu ve botoks uygulaması gibi medikal uygulamaları yapmaya yetkili 2 doktor, alanında uzman 7 cerrahi asistanın yanı sıra güzellik merkezindeki uygulamaları yapan güzellik uzmanı, yardımcı personel ve halkla ilişkiler sorumlumuzla kocaman bir aileyiz.

Hangi hizmetleri veriyorsunuz?

– Saç ekim, sakal ve kaş ekimi, PRP, mezoterapi, botoks, dolgu uygulamaları yanı sıra temel cilt bakımı, dermapen, hydrafacial, kirpik liftingi, lazer epilasyon ve iğneli epilasyon, kalıcı makyaj (microblading), kıl tekniği, kaş tasarımı, dudak renklendirme, (eyeliner) gibi bir çok işlemin hizmetini sağlamaktayız.

Bir operasyonda kaç kök saç, sakal, kaş ekimi yapıyorsunuz? Transfer edilen köklerin tutma yüzdesi kaçtır?

– Hastanın #saçdökülmesi ve #donör bölgenin (ekim yapılacak köklerin toplandığı bölge) uygunluğuna göre ihtiyaç duyulan kök sayısı belirlenerek işlem yapılır. Ancak genelde 4000 greft üzerinde işlem yapılmaya özen gösterilir. Sakal ekiminde de bu sayılara ulaşılırken kaş ekimi için ise bu sayı ortalama 500 civarındadır. Transfer edilen bu köklerin yaklaşık yüzde 95’i yeni bölgeye uyum sağlamaktadır.

Ekilen saç, sakal, kaşta dökülme ve beyazlama olur mu?

– Ekilen yeni saç, sakal ve kaşlar için alınan kökler DHT’den (aktif testosteron) etkilenmeyen bir başka deyişle dökülmemeye kodlanmış bölgeden toplandığı için tekrar dökülmeleri söz konusu değildir. Ancak doğal süreçle diğer saçları gibi yaşa bağlı olarak beyazlayabilirler.

Ekim sonrası garanti söz konusu mu?

– Saç ekimi için işlemi yapan ekip, operasyonun yapıldığı ortam ve koşullar kadar ekim yapılan kişinin sağlık durumu, ekim öncesi ve sonrası uyulması gereken kurallara dikkat etmesi de çok önemlidir. Tüm bunlar saç ekimi sonucunu önemli derecede etkilemektedir. Bu yüzden her işlem kendi içerisinde değerlendirilmelidir. Bu nedenle ‘garanti’ kelimesi yerine ‘güven’ ve ‘özen’ bizim işlemimiz için daha uygundur. Saç ekiminin cerrahi bir işlem olduğu ve birçok faktörden etkilendiği unutulmamalıdır.

Saç, sakal, kaş ekiminde doğru bilinen yanlışlar neler?

– Saç, sakal ve kaş ekiminde herkesin bu iş için uygun olduğu, hastayı uyutmadan işlemin yapılamayacağı, sadece genç hastalara yapıldığı, sadece erkeklerin tercih ettiği ve en önemlisi de herhangi bir yerde yapılabileceği algısı doğru bilinen yanlışlardandır.

Uygulama sırasında hastanın acı hissetmemesi için ne gibi bir işlem uygulanıyor?

– Ekim işlemi sırasında hastanın ağrı hissetmemesi için işleme başlamadan önce greft alımı yapılacak bölge lokal anesteziyle uyuşturulur. Bizler hastanın bu işlem sırasında da acı hissetmemesi ve daha konforlu olabilmesi için ağrısız anestezi cihazı dediğimiz ucunda iğne olmayan bir aletle anestezi işlemini gerçekleştiriyoruz.

Daha önce yanmış saçlı bölgeye (baş, kaş, yüz) transfer (saç ekimi) mümkün mü? Başarı yüzdesi nedir?

– Hastalarımız arasında sadece doğal süreçle saçı dökülenler bulunmuyor. Bir kaza sonucu saçlı derisi yanan, yaralanan ya da geçirdiği başka bir hastalık nedeniyle bölgesel saç dökülmesi yaşayan hastalarımıza da eğer o bölgede kan dolaşımı devam ediyor ve cilt kalınlığı da ekim için uygunsa saç ekim işlemi yapabiliyoruz. Başarı oranı da oldukça yüksektir.

Fiyatlandırma nasıl yapılıyor?

– Bazı merkezler greft başı fiyat verirken bizler seans fiyatı belirliyoruz. Çünkü kaç greft ekilirse ekilsin her hastaya aynı özeni gösterdiğimizi ve aynı emeği harcadığımızı düşünüyoruz. Saç ekim fiyatları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok değişkenlik gösteriyor ama serbest piyasanın hakim olduğu bu sektörde önceliğin güven, hijyen ve sağlık olması gerektiğini düşünüyoruz.

Estewolfhair’i, diğer saç ekim ve güzellik merkezlerinden ayıran fark nedir? Müşteriler neden sizi tercih etsin?

– Bizim farkımızın tecrübeli ve güçlü kadromuzla gelişen ve değişen teknolojiyi yakından takip edip bu değişime ayak uydurarak her geçen gün kendimizi daha da geliştirmemizdir. Ayrıca insan sağlığını ön planda tutan yaklaşımımız ve işimizi severek yapmamız olduğunu düşünüyorum.

Sizin eklemek istedikleriniz var mı?

– Saç dökülmesi ya da halk arasında bilinen adıyla #Kellik kaderiniz olmasın istiyorsanız Estewolfhair Kayseri Saç Ekimi ve Güzellik Merkezi'yle tanışmanızı tavsiye ediyorum. Geç Kalmayın GENÇ Kalın…

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.