DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20263485,10%
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Mutasyon koronavirüs işte bu yaş grubunu daha fazla etkiliyormuş!

Yaklaşık olarak 17 ülkeden fazla ülkede görülen mutasyona uğramış koronavirüs Cuma akşamı ülkemizde de görüldüğü duyurulmuştu. Ancak yeni tip koronavirüs ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Mutant virüsün hangi yaş grubunu etkilediği ortaya çıktı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 16:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye dahil pek çok ülkede görülmeye başlayan mutasyon koronavirüs salgınının en çok 20 yaş ve altı gençleri daha çok etkilediği ortaya çıktı.

PEK ÇOK ÜLKEDE KISITLAMA BAŞLADI

İngiltere'de geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve hızla pek çok ülkede görülmeye başlayan mutasyona uğramış koronavirüs ile ilgili pek çok haber gelmeye başladı. İngiltere'de mutant koronavirüsün tespit edilmesi sonrasında Noel kutlamalarına yasak getirilirken, arada Türkiye'nin de olduğu pek çok ülkede seyahat yasağı getirilmişti.

20 YAŞ VE ALTINDAKİ GENÇLERİ ETKİLİYOR

Araştırmacılar, yeni koronavirüsün özellikle 20 yaş ve altındaki gençleri daha çok etkiledikleri ve konuyla ilgili “Küçük ama istatistiksel açıdan anlamlı” bir belirti ile karşılaştıklarını belirttiler.

SORUN OLABİLİR

Northwestern Üniversitesi'nin koruyucu tıp biriminin başkan yardımcısı Mercedes Carnethon açıklamasında yaş farkının sorun yaratabileceğini belirtti. Özellikle gençlerin kamusal alanlarda bulunma olasılığının daha fazla olabileceği ancak aşılanacak gruplarda öncelikli olmamaları sorunlara sebebiyet verebilir. Carnethon açıklamasının devamında bu nüfus gruplarının da göz önüne alınması gerektiğini söylüyor.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.