DOLAR 32,5330 0.25%
EURO 34,8753 0.35%
ALTIN 2.429,51-0,36
BITCOIN 2036095-2,44%
Kayseri
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz kritik haftaya girildiğini duyurdu!

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz kritik haftaya girildiğini duyurdu!

Koronavirüs Bilim Kurulu Acil Tıp Uzmanı üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz Türkiye'de corona virüsü mücadelesinde iki haftanın çok kritik olduğunu hatta en kritik dönem olduğunu belirterek, "Biyoistatistiksel modellemelere göre önümüzdeki iki haftanın çok kritik olduğunu, hatta en kritik döneme girdiğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:06
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz kritik haftaya girildiğini duyurdu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya geneline Çin'in Wuhan kentinden yayılan corona virüsü hakkında Koronavirüs Bilim Kurulu Acil Tıp Uzmanı üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz önemli açıklamalarda bulundu.

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU ÜYESİ KAYIPMAZ'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Sağlık kapasitesinin gücüne göre Türkiye'de izolasyon tedbirlerine harfiyen uyulmasıyla birlikte corona virüsü salgınını en az hasarla atlatmanın mümkün olduğunu belirten Kayıpmaz, “Bu bağlamda biyoistatistiksel modellemelere göre önümüzdeki iki haftanın çok kritik olduğunu, hatta en kritik döneme girdiğimizi düşünüyorum. ” ifadelerini kullandı.

HAZİRAN AYINDA BİR MİKTAR NEFES ALACAĞIZ

 

Ayrıca Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz yaptığı açıklamada, “Bir süre daha dişimizi sıkarsak, haziran ayında bir miktar nefes alacağımızı umuyorum. Unutulmamalı ki bu bizim elimizde. Özellikle bu iki hafta olmak üzere nisan ayı içerisinde evde ne kadar sıkılırsak, bunun meyvelerini o kadar erken toplarız.” dedi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI EKİPMANLARI

En az 8 saatlik bir vardiya boyunca sağlık çalışanlarının N95 maske ile nefes almaya çalıştığını, gözlerle yüzün bir bölümünü örten koruyucu gözlük takmak zorunda kaldığını ayrıca siperlik, önlük veya vücudu tamamen saran tulumları da giymek zorunda kaldıklarını açıklayan Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz, “Kişisel koruyucu ekipmanın içinde neler hissedildiğini tarif edecek olursak… Benim gibi saçı olmayan birisi için bu saydığım ekipmanların arka tarafındaki lastik bantları bile yüzünüzü ve başınızı fazlasıyla rahatsız ediyor. Kullanılan ekipmanları sıralamamdaki amaç, sağlık personelinin fedakârca insan sağlığına katkı sunabilmek ve kendilerinin bu virüsle enfekte olup olmadığını önemsemeksizin diğer hastalarımıza ve kendi ailelerine bu hastalığı bulaştırmamak için gösterdiği çabayı gözler önüne sermek. Bu süreçte kimi acil sağlık personeli evinin dışında Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen misafirhane, otel gibi yerlerde kalmayı tercih etti, kimi de kendi evinde, kendini en sevdiklerinden izole etti.” şeklinde konuştu.

ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR

11 Mart tarihinden itibaren corona virüsü salgınında ilk pozitif vakanın açıklanmasından vaka sayının arttığını söyleyen Kayıpmaz, “Bu kadar pozitif vakayı yakalamamızda en büyük etken tabi ki günlük test sayısında 20 bini geçmiş olmamız. Pozitif olduğu tespit edilen vakaların aynı zamanda yakın temaslıları da taranıyor. Pozitif vakalarla yakın teması olmuş kişilerin izolasyonuyla da hastalığın yayılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor” dedi.

 

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.