DOLAR 32,3812 -0.33%
EURO 34,7263 -0.28%
ALTIN 2.397,99-1,00
BITCOIN 19163993,46%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
KAYSERİ’Yİ SU KITLIĞI BEKLİYOR

KAYSERİ’Yİ SU KITLIĞI BEKLİYOR

ABONE OL
Nisan 3, 2023 16:22
KAYSERİ’Yİ SU KITLIĞI BEKLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen Haber Yeni Gündem’e yaptığı özel açıklamada İç Anadolu’yu ilerde su kıtlığının beklediğini söyledi.

Evsen, ‘’Meteoroloji kaynaklı afetlerin canlı ve çevre üzerine olumsuz etkilerine iklim değişikliği diyoruz. Son 250 yıldan bu tarafa karbondioksit metan ve azot gazı Dünya’nın etrafını bir battaniye gibi sararak ortalama 1.5 derece sıcaklık artışını sebebiyet veriyor .Bu olaya sera gazı etkisi denir. Sera gazı hayatımızı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Gittikçe sürekli artış gösteren sera gazlarının yayılmasına ve Dünya’nın ısı değerini bulunmaz ise , Dünya üzerindeki bütün canlılar bu gazdan etkilenecektir.

Böylece su kaynaklarımız zarar görecek fırtına ,sel , şiddetli fırtına gibi olaylar meydana gelecek. Kara ve deniz ekosistemi etkilenecek. Kıyı bölgelerinde yaşam değişikliği olacak. Tarım ve gıdada kriz ortamını meydana getirecek. Halk sağlığı etkilenecek. Deniz seviyesi yükselecek , denize yakın şehirlerde su baskını olacak. Tatlı suya tuzlu su girişleri artacak. İçme ve kullanma suyu azalacak. Kişi başı 1317 m3 su miktarı ile şuanda su kullanımı az olan bir ülkeyiz, önlem alınmazsa 112 milyona ulaşan nüfusumuz su kıtlığı çekecektir. Verilere göre su kıtlığı çekecek illerin başında Kayseri, Kırşehir ,Nevşehir ,Niğde başta gelen illerin başında’’ diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.