DOLAR 32,3784 -0.35%
EURO 34,7614 -0.21%
ALTIN 2.394,89-1,13
BITCOIN 19182893,97%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Kayseri Halkı Hayvan Sever mi?

Kayseri Halkı Hayvan Sever mi?

ABONE OL
Kasım 27, 2023 13:46
Kayseri Halkı Hayvan Sever mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genellikle kedi, köpek, kuş, balık veya az da olsa küçükbaş hayvan olarak tanımlanan dostlarımız bizlerin şehir hayatında ayakta kalmak, bir parça doğallığımızı korumak ve yaşamın kendisiyle uyum içinde yaşamak için gereklidir. Kimisi evlerinde bakar, kimisi hayvan barınaklarında gönüllü olarak çalışır kimisi de sokakta yaşayan hayvan dostların acısını yüreğinde hisseder ve onlara sokakta bakmak için duyarlık geliştirir. Evcil hayvanlar ile yaşamı kolaylaştırmanın en iyi yolu da belirli bir eğitim sürecinde geçer. Köpek Eğitmeni Semih İçer, eğitim süreci, yapılması gerekenler ve Kayseri halkının bakış açısı ile ilgili bilgiler verdi.

“Eğitim sürecinde dostlarımızın sıkılmamasına ve göz kontağını kaybetmemesi önemlidir.” Diyen Köpek eğitmeni Semih İçer sözlerini şu şekilde sürdürdü: Köpek eğitmenliği dostlarımızın beden dillerini iyi anlayarak ve Eğitimde kullanılan ekipmanların doğru kullanımlarını bilmek gerekir. Eğitim sürecinde eğitmen kişinin sabırlı,kararlı,istikrarlı,tutarlı ve doğru ödüllendirme zamanlarını bilmesi gerekir.”

Eğitim süreçleri hakkında bilgiler vere İçer, “Can dostu sahiplerimizin istek duydukları eğitimlere,köpek dostlarımızın fiziksel(yaş), ruhsal(korku veya saldırganlık durumları) ve karakteristik özelliklerine göre eğitim süreleri değişiklik gösterir.Y avru bir köpek dostumuzun itaat eğitimleri 15 gün sürerken erişkin bir dostun eğitimi 30-45 gün arası sürmektedir. Eğitim süreci can dostu sahiplerimizin istekleri ve dostlarımızın diğer özelliklerine göre değişir.” ifadelerini kullandı.

Kayseri halkının hayvan severliliği hakkında da açıklamalarda bulunan eğitmen İçer açıklamasında şunlara yer verdi.”Ailelerimizin küçüklükten erişkinliğe kadar ki süreçte daima çocuklarını korumak istediklerinden dolayı aman oğlum kızım yaklaşma ısırır , pati atar, gözünü çıkartır…. Gibi korkularla büyüttükleri için bir çok kişinin korktuğunu görmekteyim. Diğer yönden bakacak olursak Kayseri halkı bilinçli olarak hayvan sever olmadığı kanaatindeyim. Sırf çocuğum kedi veya köpek istiyor diye özellikle yaz aylarında alınarak hevesleri bitene kadar besledikleri ve kış ayı geldiğinde de boşladıkları veya geri sahiplendirildiklerini görüyorum. Bir kedi veya köpek sahiplenmeden önce aile yaşamınızı zorlaştırmayacak türlerin tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum (internette bir çok sitelerde anketler var bu anketleri doğru şekilde doldurarak hangi kedi köpek ırkları sizin için uygun ona bakılması daha doğru olur.)
Hayvan sever arkadaşlarımızdan bazıları kuru mamalarla besleme yaparak doğru şekilde müdahil olurlarken bir yandan da tavuk kemikleri, pişmemiş paylarla besleme yapan kişilere bunların yanlış olduğunu birilerinin bu kişilere anlatması gerekir.Diğer yandan Develi’de sokak dostumuzun tüfekle vuran kişileri görünce de hayvan sever sayımızın yetmediğini görüyorum. Halk eğitim merkezlerinde pet hayvanları kursumuzun aktif hale gelerek doğru bilinçlendirmelerin yapılması kanaatindeyim.”Dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.