DOLAR 32,1960 0.04%
EURO 34,9909 -0.04%
ALTIN 2.506,94-0,13
BITCOIN 22863376,45%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Kayseri’de Gurbetçi Hasta Yoğunluğu

KAYSERİ,(BGC)-Yaz mevsiminin gelmesiyle gurbetçiler Türkiye'ye akın etti. Gurbetçiler, Türkiye'de yararlandıkları sayısız mal ve hizmetin yanı sıra sağlık hizmetlerinden de memnun kaldığını dile getiriyor. Tekden Hastanesi Göğüs Hastalıkları Hekimi Uzm. Dr. Fatma Özdemir, gurbetçilerin Türk sağlık sistemini daha çok tercih ettiklerini belirtti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 03:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özdemir, Kayseri’ye gelen gurbetçilerin burada sunulan sağlık sistemlerinden memnun kaldıklarını gözlemlediğini belirtti. Özdemir, gurbetçilerin yaz mevsimlerinde hastanelerde de yoğunluk teşkil ettiğini dile getirdi.

Özdemir, konuyla ilgili düşüncelerini “Kayseri’ye gelen gurbetçi hastalarımızın düşüncesi Türkiye’de yurtdışına kıyasla sağlık hizmetlerine daha kolay ulaştıkları yönündedir. Benim gözlemlerim de bu şekildedir” diyerek aktardı. Özdemir, gurbetçilerin Türkiye’deki sağlık hizmetlerinden yararlanmasına “Gurbetçi hastalarımızın ve Kurban Bayramı sonrasının etkisiyle yoğun olarak çalışıyoruz. Yatak kapasitemizi de biraz aştık” diyerek ilave etti.

Koronavirüsle mücadeleye ilişkin yaşanan süreçten bahseden Özdemir, bu yolun oldukça zor kat edildiğini söyledi. Özdemir, “Göğüs hastalıkları hekimleri olarak koronavirüsle yoğun bir şekilde mücadele ettik. Ölümlerde zatürre oranı çok yüksek gözüküyor. Halen koronavirüs geçiren ve belirtileri gerilemeyen hastalarımızı takip ediyorum” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.