DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20744690,81%
Kayseri
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Hekim-Sen üyesi doktorlar iş bıraktı

Hekim-Sen üyesi doktorlar iş bıraktı

KAYSERİ (1HA) – Hekim-Sen üyesi doktorlar, çalışma şartlarının kötü ve maaşlarının düşük olduğu gerekçesiyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 10:18
Hekim-Sen üyesi doktorlar iş bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zor bir süreçten geçtiklerini belirten Hekim-Sen üyesi doktorlar, Kayseri Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Çalışma şartlarının ağır olduğunu dile getiren hekimler, şartların iyileştirilmesini talep etti.

Basın açıklamasında; “Bu ülkenin en çetin sınavlarına, en sıkıntılı eğitim sürecine göğüs germiş olan bizleri, yoksulluk sınırının altında maaşa, birbirimize yarışalım, sizi unutalım diye performansa, emeklilikte dahi çalışmaya, akla zarar hukuka aykırı yollarla edindiğiniz şikayetlerle uğraşmaya tüketici mahkemelerinde görülen astronomik tazminat davalarına, vatan toprağından ayrılmak maksadıyla yabancı dil kurslarına, dövülmeye, sövülmeye, hatta öldürülmeye mahkum ettiniz. İnsan doğasına aykırı çalışma koşullarından eve dönerken uyuyakalıp can verdirttiniz. Mustafa Kemal Atatürk kendisini bize emanet etmenizi emretmişken siz, bizi kime emanet ettiniz?” ifadelerine yer verildi.

Çağdaş ülkeler düzeyinde hekimlik yapmak ve çalışma şartlarının iyileştirilmesini isteyen hekimler, bunlara dikkat çekmek amacıyla iş bıraktıklarını dile getirdiler.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.