DOLAR 32,4102 -0.13%
EURO 34,9198 0.33%
ALTIN 2.426,38-0,49
BITCOIN 2025141-2,53%
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Hayvanlara Mikroçip Takılmaya Başlandı

İncesu İlçesi'nde Tek tırnaklı Hayvanlara Mikroçip Takılmaya Başlandı Kayseri İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri ilçe de bulunan tek tırnaklı hayvanlara (At ve Eşeklere) Mikroçip takılmaya başlandı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 00:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mikroçip sayesinde, eşeklerin ve atların doğumundan ölümüne kadar geçen sürede hastalıkları dahil tüm süreçleri yakından takip edebilecek. Kayıt altına alınan eşeklerin, kaybolmaları halinde ise boynundaki çipin okutulması sayesinde kolaylıkla kime ait olduğu tespit edilebilecek.Mikroçip uygulaması geçtiğimiz ayarda Yahyalı İlçesi’nde de başlamıştı.
Öte yandan İncesu da yaklaşık bin dekar domates ekili olan ve ortalama 7-8 bin ton üretim miktarı hedeflenen bölgelerde domatesin verimini olumsuz yönde etkileyen güvenin (Tutanın) tespiti için İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından kontrolleri yapılmak üzere feromon tuzaklar, asıldı.
Asılan tuzakların üzerinde bulunan feromonlar sayesinde domates güvesinin yoğunluğunu tespit edebilecek olup, neticesinde zarar eşiği sınırının üzerindeki domates tarlalarının sahiplerini ilaçlama yapması için uyarıda bulunulacaktır.Domates güvesi yoğunluğunun fazla olduğu tarlalarda mutlaka ilaçlama yapılması gerekiyor. İlaçlamanın zamanında ve doğru bir şekilde yapılması için üreticilerin İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden reçetelerini yazdırarak domates güvesine karşı mücadele edebilmeleri sağlanacak.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.