DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20638000,62%
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
GÖKÇER, KAYSERİ’NİN TİYATROYA BAKIŞ AÇISINI DEĞERLENDİRDİ

GÖKÇER, KAYSERİ’NİN TİYATROYA BAKIŞ AÇISINI DEĞERLENDİRDİ

ABONE OL
Kasım 17, 2023 14:05
GÖKÇER, KAYSERİ’NİN TİYATROYA BAKIŞ AÇISINI DEĞERLENDİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Devlet Tiyatrosu Müdürü Betül Gökçer Haber Yeni Gündem mikrofonlarına konuştu. Tiyatroya nasıl başladığını anlatan Gökçer, Kayserililerin tiyatroya olan ilgisine değindi.

1985 Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Gökçer, yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Ankara ve Bursa gibi illerde de oyunculuk ve yönetmenlik yaptım. Şimdide Kayserideyim, Lise birinci sınıfta Gazanfer Özcan Tiyatrosunu izledim çok etkilendim çocukluğumdan beri tiyatro sevgisi vardı içimde. Üniversite sınavlarını kazandığımda babam çok sevinmişti. Fakat tiyatroyu duyunca benimle üç sene konuşmadı. Konservatuar’a girdim, sınavlarını kazandım. Yoluma devam ettim. Babamla barıştım. Eskiden konservatuvar yadırganırmış. Özellikle kadın oyuncuların aileleri tarafından onay görmezdi. Şuan öyle değil özellikle genç kızlarımız, aileleri tarafından destekleniyor. Bizim dönemimizde sadece Ankara devlet konservatuar’ı ve İstanbul Şehir Konservatuar’ı vardı ve başkada yoktu. Şuan birçok üniversitelerde tiyatro bölümü var.”

“Kayseri’nin kemikleşmiş tiyatroyu çok takip eden bir seyirci yapısı var.”Diyen Gökçer, Kayseri bugüne kadar turne tiyatro’larına alışmış. Bir oyun geliyor dört gün oynuyor tabiî ki salon doluyor. Şimdi yerleşik düzende bir tiyatrosu var. Senede dört, beş oyun çıkaracak bir tiyatrosu var. Bizimde amacımız, o daimi gelen seyircinin dışında tiyatroyu hiç bilmeyen seyircimize öğretmek. Biz buradayız demek için Kayseri’deyiz.” Dedi.

Devlet Tiyatrosunda sergilenen oyun hakkında da bilgiler veren Kayseri Devlet Tiyatrosu Müdürü Betül Gökçer, “Açılış oyunumuz “Bahar Noktası” . Çok başarılı bir kadromuz var. Bir avucuz ama herkes aynı yürekten, aynı sahne için çabalıyor. Şimdi ikinci bir oyun devreye girecek provalarına başlıyoruz. Hemen akabinde bir çocuk oyununa başlayacağız. Bu arada da çevre illerden turne tiyatrolarımız geliyor. Bunların tarihlerini de Kayseri halkı ile paylaşacağız. Önümüzdeki hafta yine benim Ankara’da sahneye koyduğum aynı zamanda da oynadığım “Periferi “diye bir oyun geliyor. Seyircimizi bekliyoruz. “Dedi.

Gökçer, Kayseri halkını Kayseri Devlet Tiyatrosunda sahnelenecek oyunları izlemeleri için beklediklerini sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.