DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20733581,39%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
‘GÖĞÜS AĞRISINI HAFİFE ALMAMAK GEREKİR’

‘GÖĞÜS AĞRISINI HAFİFE ALMAMAK GEREKİR’

KAYSERİ (1HA-ÖZEL HABER)- Tekden Hastanesi Kardiyolog Doç. Dr. Bahadır Şarlı, kalp krizi geçirdiğinden şüphelenen veya göğüs ağrısı bulunan hastaların erken dönemde hastaneye başvurması gerektiğini belirterek, hastaneye geç kalan hastaların yüzde 25’inin hayatını kaybettiğini söyledi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 10:36
‘GÖĞÜS AĞRISINI HAFİFE ALMAMAK GEREKİR’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde sık rastlanan hastalıklardan biri olan kalp krizi hakkında açıklamalarda bulunan Tekden Hastanesi Kardiyolog Doç. Dr. Bahadır Şarlı, kalp krizinin en önemli risk faktörlerinin genetik faktör, sigara kullanımı ve şeker hastalığı olduğunu belirtti. Hastaneye erken başvurunun önemli olduğuna değinen Doç. Dr. Şarlı, “Kalp krizi, kalbimizi besleyen damarların herhangi bir nedenle tamamen tıkanmasıyla ortaya çıkan ölümcül seyredebilen tablodur. Kalp krizi geçiren insanların yüzde 25’i yani 4’te 1’i hastaneye ulaşmadan hayatını kaybetmekte. Hastaneye ulaşan hastalarda ise basit girişimlerle bu tablo kolaylıkla düzeltilebilmektedir. Kalp krizi için bilinen risk faktörleri var. Bunlardan bir tanesi yaş. Erkeklerde 40 yaşın üzerinde olmak, bayanlarda menopoz sonrası olmak. Sigara kullanımı, şeker hastalığının varlığı, yüksek tansiyonun bulunması ve aile de kalp damar hastalığı öyküsünün bulunması önemli risk faktörlerindendir. Birinci derecede akrabalarda yani anne de baba da ve kardeşlerde kalp damar probleminin bulunması kalp krizini arttıran faktörler. Yine beslenme, diyet kalp krizi için önemli bir risk faktörüdür. Kalp krizi İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi gibi et tüketimin, un tüketimin yoğun olduğu bölgelerde Kayserimizde buna dahil, Akdeniz tipi beslenen daha fazla balık sebze tüketen bölgelere göre daha fazla gözükmekte” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.