DOLAR 32,3690 -0.35%
EURO 34,7093 -0.31%
ALTIN 2.389,93-1,34
BITCOIN 18670770,31%
Kayseri
°

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

Göçmenlere, Tüberküloz Anlatıldı

KAYSERİ, (BGC)- Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü doktorları tarafından, Kayseri’de yaşayan göçmenlere tüberküloz hastalığı hakkında bilgi verildi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 08:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verem hastalığı olarak bilinen tüberküloz bilgilendirme eğitimi verildi. Göçmen Sağlık Merkezinde gerçekleştirilen eğitimde, tüberkülozun belirtileri, tanının nasıl konulduğu, tedavi ve destek tedavileri konuları hakkında bilgi verildi. Eğitimde ayrıca, dünyada her yıl yaklaşık 9 milyon yeni hasta ortaya çıktığı ve 1 milyon insanın veremden öldüğüne dikkat çekildi. Uz. Dr. Hatice Kayış Topaloğlu, tüberkülozun, Mycobacterium tuberculosis isimli bakterinin solunum yollarından vücuda girmesi ile özellikle akciğerlerde yaygın iltihap gelişmesine neden olan bir hastalık olduğunu söyledi.

Eğitime katılan göçmenlere, 2 haftadan uzun süren öksürük ve ateş, gece terlemesi, kilo kaybı, iştahsızlık, halsizlik gibi şikayetler olması halinde en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiği vurgulandı. Sağlık eğitimi, karşılıklı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.