DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20283326,18%
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

genç nüfus etkilendi

CHP Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, Türkiye'de yeni istihdam alanlarının yaratılmaması, var olan istihdamın da kaybedilmesinden en fazla genç nüfusun etkilendiğini dile getirdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 15:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, Türkiye’de yeni istihdam alanlarının yaratılmaması, var olan istihdamın da kaybedilmesinden en fazla genç nüfusun etkilendiğini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, yaptığı açıklamada ülke ekonomisinin geldiği noktayı değerlendirdi.
Uzun süredir sancılı bir dönem yaşayan ülke ekonomisinin pandeminin de etkisi ile çökme noktasına geldiğini ifade eden Başkan Parlar, “Türkiye’de sadece artan nüfusuna iş bulabilmek için her yıl 1 milyona yakın iş yaratılması gerekiyor. Ülkemizde ise, kağıt üzerinde işsizlik rakamlarının daha az hesaplanması nedeniyle istihdam daralıyor. Resmi rakamlara göre hem çalışan sayısı azalıyor, hem de işsizlik azalıyor! Oysa gerçekte iş bulmaktan umudunu kestiği için iş arayanlarında sayısı azalıyor. Türkiye’de yeni istihdam alanlarının yaratılmaması, aksine var olan istihdamın da kaybedilmesinden en fazla genç nüfus etkileniyor” dedi.

EN ÇOK HATAY ETKİLENİYOR
Gençlerin gelecek umudunu yitirdiğini ifade eden Başkan Parlar, Hatay’ın en çok etkilenen illerin başında geldiğine işaret ederek, “Hataylı gençler işsiz. Çiftçi üretemiyor. Ürettiğini satamıyor, satsa da zararına satıyor. Ekonomide yaşanan kötü gidişata rağmen, ekonominin başındakiler doğru olmayan kararlar alınıyor. Türkiye hala kendi üreticisini desteklemek yerine ithalata destek veriyor. Hataylı çiftçi para kazanamadığı için üretimden vazgeçerken; Türkiye Afrika’da tarımsal üretim yapma kararı aldı.
Parlar “ bu iktidar çiftçiden, esnaftan, emekçiden ne istiyor “ diye sordu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.