DOLAR 32,3816 -0.13%
EURO 34,7695 -0.12%
ALTIN 2.410,75-0,99
BITCOIN 1997093-1,10%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

ERKEN SEÇİM HEYECANI

KAYSERİ DE 5 MAHALLEDE MUHTARLIK SEÇİMLERİ YENİLENECEK

ABONE OL
Eylül 24, 2022 21:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri de erken seçim heyecanı
Seçime günler kala muhtar adayları sahada yavaş yavaş kendilerini duyururken bir mahallede askıya çıkan seçim listesi camiden çalındı.
Kayseri İl seçim kurulundan alınan bilgiye göre 4 ilçede toplam 5 mahallede muhtarlık seçimi yapılacak
6 Haziran 2021 Pazar günü yapılması beklenen muhtarlık seçimlerinde yaklaşık 23 bin seçmenin oy kullanması bekleniyor.
Edinilen bilgiye göre Kayseri merkez Melikgazi İlçesi’nde 2 ,Hacılar,Yahyalı ve Yeşilhisar İlçelerinde birer olmak üzere toplam 5 mahallede muhtarlık seçimleri yenilenecek.Melikgazi İlçesi Alpaslan ve Gökkent Mahalleleri ile , Hacılar İlçesi Karpuzsekisi Mahallesi,Yahyalı İlçesi Çubukharmanı Mahallesi ve Yeşilhisar İlçesi Gülbayır Mahallesi’nde yeniden seçim yapılacak.Gökkent ve Karpuzsekisi Mahallelerindeki seçimler mevcut muhtarların vefatı dolayısıyla yenilenecek.
Oy günü ise Alpaslan Mahallesi’nde 17 bin,Gökkent Mahallesi’nde 4600,Karpuzsekisi Mahallesi’nde 550,Gülbayır Mahallesi’nde 350 ve Horozpınarı Mahalesi’nde yaklaşık 300 olmak üzere toplam 23 bin seçmenin sandık başına gitmesi bekleniyor.
Öte yandan Yeşilhisar İlçesi Gülbayır Mahallesi’nde Acısı Camii’ne asılan seçmen listesinin kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 23 Nisan Cuma günü çalındığı ve hala bulunamadığı öğrenildi.
Melikgazi İlçesi Alpaslan Mahallesi’nde şimdiden mevcut dahil 4 muhtar adayının olduğu , Gülbayır da da mevcut muhtar olan azanın tekrar aday olduğuda gelen bilgiler arasında.
Ayrıca geçtiğimiz hafta Kayseri İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla, nüfus dairelerine, seçim bürolarına ve muhtarlık askı bölgelerine gidiş gelişleriyle sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarına dair muhtarlık ara seçimlerinde oy kullanacak vatandaşların izin belgeleri ile kısıtlamadan muaf tutulacakları açıklanmıştı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.