DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20730610,75%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

ELDE KALAN PATATESLER TOPLANIYOR

Kayseri de patates üreticilerinin ellerinde kalan patatesler toplanmaya başladı.Bu kapsamda Kayseri Toprak Mahsulleri Ofisi ekipleri Bünyan İlçesi’nde patates alımı yaptı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlçeye bağlı Yeni Süksün Mahallesi’nde üreticilerden yaklaşık 15 ton patates alındı.Kamyonla mahalleye gelen TMO yetkilileri üreticilerin deposunda bulunan patatesleri kamyona yükledi.
Konu ile İlgili açıklama yapan Bünyan Ziraat Odası Başkanı Lütfi Ozsolak,’’Bölgemizdeki patates üreticilerinin zor günler yaşadığı bu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile depolarda bulunan patatesler TMO tarafindan alınmakta. Bünyan bölgemizde patates alımı 25 kg lik torbalar halinde çiftçi tarafından hazırlandıktan sonra TMO yetkilileri tarafindan alınmaya başladı. Bölgemizdeki patates alımı bittikten sonra Bünyan’lı olup çiftçimizin Nevşehir depolarında bulunan patatesleri de alınacaktır.Bölge çiftçilerimizin 25-30 bin ton civarında patatesini alarak çiftçimizin mağduriyetini büyük ölçüde gideren devletimize çiftçilerimiz adına teşekkür ederiz.Bünyan İlçesinde Yeni Süksün,Büyük Tuzhisar,Bünyan merkez ,Akmescit ve Yünören Mahallelerinde çiftçilerin ellerinde halen patates kalmış durumda .Bölgede yarın Büyük Tuzhisar da patates alınacak.İlçede 25-30 bin ton civarında patatesin elde kaldığı biliniyor.Toplamada ziraat odası yönetimimiz de hazır bulunuyor,başka bölgelerde elde kalan soğanlarında TMO tarafından alınıp dağıtımı yapılacak .Alacak kişiler ise sonradan belirlenecek,’’diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.