DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20787931,55%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

DÜNYADA EN ÇOK AŞILAMAYI YAPAN 5. ÜLKEYİZ

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kafe ve Restoranlar'da Sigara Ve Nargile İçiliyor dedi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 19:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ,(BGC)- Vali Şehmus Günaydın TV 1’de yayınlanan 1. Gün programına konuk oldu. Programda Kayseri’de ki temel sorunlara değinen Vali Şehmus Günaydın önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalar sonrasında Programda Kayseri’de ki temel sorunlara değinen Vali Şehmus Günaydın,” Bizler uzun süre evde kaldık, kısıtlamalarla yaşadık. Ondan sonrada birçok alanda kısıtlamaları hafiflettik kaldırdık. Hayatımızda dikkat etmemiz gereken kontrollü normalleşme dönemine geçtik. Bu süre uzun ve yoğun bir süre sıkıntı yaşayan işyerleri, dışarı çıkamayan vatandaşlarımız vardı. Bu sürecin bir miktar daha böyle devam edeceğini anladık. Bizler rengimizi kendimiz belirleyeceğiz. Biz normal hayattamış gibi davranırsak ortaya konan kurallara uymazsak tekrar bizler daha fazla kısıtlamanın olduğu dönemlere geri döneceğiz.” diyerek kısıtlamaların kalkması için vaka sayılarının azalması gerektiğini belirtti.

Kafe ve Restoranlar’da Sigara Ve Nargile İçiliyor

Kafe ve restoranlarda koronavirüs tedbirlerine tam anlamıyla uyulmadığını söyleyen Vali Şehmus Günaydın,” Kafe ve restoranlarda biz kısıtlamaları kaldırdığımız günün ertesinde kafelerde sigara ve nargile içildiğinde tespit ettik. Vatandaşlarımızın bizi bilgilendirmesi denetimler sonucunda bunu gördük. Biz eğer kapalı alanlarda normal zamanda dâhi yasak olan sigara ve nargile içersek ilk önce kendimize kötülük yaparız. Oraya gelen insanların sağlığını tehlikeye atarız. Kafeler denetleniyor. Eğer kapılarında kişi sayısı yazmıyorsa bir an önce yazsınlar yoksa ceza yerler. Bu hafta sonu özellikle Kafeler de denetim yaptık ve bu hafta denetimler devam edecek. Çünkü en riskli alanları tespit edip oraya ekipleri yönlendiriyoruz.” dedi.

Tedbirlere sıkı sıkı sarılalım

Koronavirüsün bütün dünyaya bir kişiden yayıldığını belirten Vali Şehmus Günaydın,” Biz son vaka kalıncaya kadar mücadele etmek zorundayız. Onu için önleyebildigimiz kadar vakayı tedbirlerle onlersek biz bu mücadelede erken başarı yakalarız. Ne kadar gecikirsek çok daha uzun süre bu mücadele devam eder. Tedbirleri sıkılaştırdigimiz zaman vakalar azalıyor. Demek ki tedbirlerin faydası var.Gelin hep beraber şu tedbirlere sıkı sıkı sarılalım.” dedi.

Okullar ile Erciyes’i Bir Tutmamak Gerekir

İzin belgelerini Erciyes’e çıkışta doğru şekilde kullanmadıklarını belirten Vali Şehmus Günaydın ,” Kapalı alanda yarım saatten fazla kaldığınız zaman risk başlıyor. Erciyes olayıyla okul olayı çok farklı. Bütün ortaya konulan kurallar bilimsel kararlar sonucunda alınan kararlar. Okuldaki kapalı ortamla Erciyes’te ki ortamı kıyaslayamayız. Erciyes’de fazla kişinin gitmesi doğru değil. Kısıtlama gününde vermiş olduğumuz izin belgesiyle Erciyese gidip kayak yapmak isteyen insanlar keşfettik. ” diyerek vatandaşların izin belgelerini doğru şekilde kullanmadıklarıni ifade etti.

Trafikteki yoğunluğa dikkat çekeren araç artışından bahseden Vali Şehmus Günaydın,’ pandemi döneminde insanlar işlerine kendi araçlarıyla gidip geldikleri için bu saatler çalışıyor. Şimdi baktığınız zaman organize sanayi dağıldığı zaman yoğunluk oluyor. Saatleri takip ediyoruz. Kartal kavşağındaki yoğunluk araç sayısındaki artışından, insanların refah seviyesinin artışından kaynaklanıyor. İnsanların evinde iki üç tane araba bulunduruyor. Pandemi nedeniyle toplu taşıma kullanmanın riskli olacağını düşünerek aracıyla çıktığı zaman artış yaşanıyor.

Yükselişi tetikleyen olayları açıklayan Vali Şehmus Günaydın, ” Vaka artışını en çok etkileyen olay kalabalık yerlere girmek. Elimizdeki en güçlü silah tedbirlere uymak. Tedbirlere uyarsak hem kendi sağlığımızı koruyacağız hemde sevdiklerimizin sağlığı koruyacağız ” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.