DOLAR 32,3630 -0.05%
EURO 34,8733 0.12%
ALTIN 2.392,08-0,18
BITCOIN 20006214,43%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X

Develi’de Yeni Doğan Canlandırma Programı Eğitimi

KAYSERİ, (BGC)- Develi Hatice Muammer Kocatürk Devlet Hastanesi’nde ‘Yeni Doğan Canlandırma Programı’ (NPR) eğitimlerine başlandı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 07:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Doğan Canlandırma Programı (Neonatal Resüsitasyon Programı-NPR) uygulama eğitimine katılan sağlık personeline katılım belgeleri hastane Başhekimi Ahmet Topbaş, İdari Mali İşler Müdürü Yusuf Ulusan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Meral Özkara tarafından takdim edildi.

Her doğum salonunda eğitilmiş en az bir personelin mutlaka bulunmasının amaçlandığını belirten Başhekimi Topbaş, program kapsamında gerçekleştirilen uygulayıcı eğitimlerle, temel resüsitasyon uygulamalarının yerleştirilebilmesinin amaçlandığını söyledi. Topbaş, “Bu konuda eğitim almış ve standart uygulama yapacak personel yetiştirilmesi maksadıyla bu eğitimlere devam edeceğiz. Yeni doğan ünitesindeki herkesi hedefleyen bu programın, ülkemizde doğumda gelişebilecek yeni doğan mortalitesini ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tuttuğunu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.